399
Η Φωφη Γεννηματά στο βήμα της Βουλής την Πέμπτη | INTIMEnews

Φώφη Γεννηματά: «Να σας πω εγώ τι είναι ντροπή κ. Τσίπρα»

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2020, 15:18
Η Φωφη Γεννηματά στο βήμα της Βουλής την Πέμπτη
|INTIMEnews

Φώφη Γεννηματά: «Να σας πω εγώ τι είναι ντροπή κ. Τσίπρα»

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2020, 15:18

Στη ομιλία του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου Χρυσοχοΐδη για τις υπαίθριες δημόσιες συναθροίσεις, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε (εδώ) ντροπή για το Κινημα Αλλαγής και προσωπικά την Φώφη Γεννηματά, την ψήφισή του και λίγο αργότερα ήρθε η απάντηση της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Ντροπή είναι «να προσπαθεί κάποιος να οικειοποιηθεί την ιστορία ενός άλλου χώρου όταν μάλιστα την πολέμησε λυσσαλέα όλα τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και σήμερα», σχολίασε σε αυστηρό ύφος η κυρία Γεννηματά κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ (στο πλαίσιο της μάχης για την επικράτηση στον χώρο της Κεντροαριστεράς) ότι δεν είχε ποτέ, αλλά ούτε και έχει καμία σχέση με το Κοινωνικό Συμβόλαιο της μεταπολίτευσης που -όπως τόνισε-  άλλαξε την Ελλάδα και γράφτηκε από το ΠΑΣΟΚ, τον Ανδρέα Παπανδρέου και τη δημοκρατική παράταξη.

«Δεν έχετε το πολιτικό και το ηθικό ανάστημα να μου κουνάτε το δάχτυλο. Ντροπή είναι να συγκυβερνάς από επιλογή με την ακροδεξιά και στη συνέχεια να την ενσωματώνεις και να υιοθετείς και τις λογικές της και τις πρακτικές της . Δεν είναι ντροπή να συμμετέχεις σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας  για να μη χρεοκοπήσει η χώρα σου μετά από δύο απανωτές εκλογές», ήταν μία ακομη χαρακτηριστική αναφορά της Φώφης Γεννηματά προς απάντηση των ισχυρισμών Τσίπρα περί συμπόρευσης του ΚΙΝΑΛ με την Δεξιά.

Ντροπή, συνέχισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, είναι «να περνάς τη θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού, να ισοπεδώνεις τη μεσαία τάξη και να το παίζεις δήθεν αριστερός, να δίνεις στους δανειστές ενέχυρο για 99 χρόνια αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, περιοχές Natura», τονίζοντας πως κανένας πρωθυπουργός δεν τόλμησε να υποταχθεί με αυτόν τον τρόπο στους εταίρους και δανειστές, όπως έπραξε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Και είναι ντροπή κ. Τσίπρα», υπογράμμισε, «να καλύπτεις τα μαγαζιά, τα παραμάγαζα, το παραδικαστικό, τους κοριούς το παρακράτος, τις παρακολουθήσεις, την ξεφτίλα. Γιατί τα γνωρίζατε. Και ή τα καθοδηγούσατε ή δεν είχατε τη δύναμη και το σθένος να τα αντιμετωπίσετε, να τα σταματήσετε» και με αυτά, έχετε βάλει ένα μεγάλο στίγμα στην Αριστερά που θα κάνει πάρα πολλά χρόνια να φύγει πάνω από αυτό το χώρο».

Δεν σας ενδιαφέρει αν θα έχουν δικαιώματα οι Έλληνες πολίτες να βγουν έξω να διαδηλώσουν. Δεν σας ενδιαφέρει πού θα πάει αυτός ο τόπος. Αυτό αποδείξατε όλα αυτά τα χρόνια και όσο κυβερνήσατε και με τη στάση σας στην αντιπολίτευση και πριν και τώρα», παρατήρησε η κυρία Γεννηματά, καταλογίζοντας στον κ. Τσίπρα προσωπικά ότι επί των ημερών σε κόμμα και κυβέρνηση «τσάκισε τους πραγματικούς οραματιστές της Αριστεράς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...