222
| YouTube/FranceInfo

Τεχνητή νοημοσύνη: Πώς η γαλλική Εφορία «έπιασε» 20.000 αδήλωτες πισίνες

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2022, 11:53
|YouTube/FranceInfo

Τεχνητή νοημοσύνη: Πώς η γαλλική Εφορία «έπιασε» 20.000 αδήλωτες πισίνες

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2022, 11:53

Χιλιάδες αδήλωτες ιδιωτικές πισίνες εντόπισαν οι φορολογικές αρχές στη Γαλλία, χάρη σε ένα λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, με αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Το σύστημα, που έχουν αναπτύξει οι εταιρείες Google και Capgemini, μπορεί να εντοπίσει πισίνες σε αεροφωτογραφίες και κάνει διασταύρωση με τις βάσεις δεδομένων του Κτηματολογίου.

Η χρήση του ξεκίνησε πιλοτικά πέρυσι σε εννέα διαμερίσματα της Γαλλίας τον Οκτώβριο του 2021 και εντόπισε 20.356 πισίνες, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι φορολογικές αρχές. Τώρα, σχεδιάζεται η επέκτασή του σε όλη τη χώρα, με την εφαρμογή του να εκτιμάται ότι θα αποφέρει 40 εκατομμύρια ευρώ το 2023.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Statista, το 2020 υπήρχαν στη Γαλλία περισσότερα από 3,2 εκατ. ιδιωτικές πισίνες, με τις πωλήσεις να εκτοξεύονται ήδη πριν από την περίοδο της πανδημίας. Καθώς όμως όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι δούλευαν από το σπίτι, καταγράφηκε νέα μεγάλη αύξηση στην εγκατάσταση πισίνων.

Σημειώνεται ότι οι μετατροπές σε ένα ακίνητο, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής πισίνας, πρέπει να δηλώνονται στην Εφορία εντός 90 ημερών μετά την ολοκλήρωσή τους. Μια πισίνα 30 τετραγωνικών μέτρων φορολογείται με επιπλέον περίπου 200 ευρώ τον χρόνο.

Οπως προαναφέρθηκε, το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ετοιμάζεται τώρα να αξιοποιηθεί για τον εντοπισμό και άλλων αδήλωτων επεκτάσεων, όπως βεράντες, πέργκολες ημιηπαίθριοι χώροι κ.ά. Παράλληλα δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμα και απαγόρευση περαιτέρω κατασκευής πισίνων, λόγω και της πρωτοφανούς ξηρασίας που πλήττουν τη Γαλλία και ολόκληρη την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...