449
Η ελληνική περιπέτεια του Λι Ρόμπινσον τελείωσε με τη δολοφονία του στα Σεπόλια |

Τέλος στο θρίλερ της δολοφονίας στα Σεπόλια

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2021, 19:16
Η ελληνική περιπέτεια του Λι Ρόμπινσον τελείωσε με τη δολοφονία του στα Σεπόλια
|

Τέλος στο θρίλερ της δολοφονίας στα Σεπόλια

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2021, 19:16

Στις 21 και 22 Δεκεμβρίου του 2018 είχαν γίνει δύο δολοφονίες στο κέντρο της Αθήνας με διαφορά λίγων ωρών μεταξύ τους, μέσα στη χριστουγεννιάτικη κατά τα λοιπά ατμόσφαιρα – και οι δύο φονιάδες είχαν σκοτώσει τα θύματά τους με μαχαίρι.

Στη δεύτερη περίπτωση το έγκλημα σχετιζόταν με έναν καβγά πλιατσικολόγων Αλγερινών στη συμβολή των οδών Μενάνδρου και Σοφοκλέους, στην Ομόνοια, εξιχνιάστηκε αμέσως και ο δολοφόνος πιάστηκε.

Ομως το πρώτο έγκλημα το κάλυπτε μυστήριο: το μαχαίρωμα είχε γίνει στα Σεπόλια, στη οδό Μάχης Πόγραδετς, μαχαιρωμένος είχε βρεθεί ένας άνδρας που αργότερα πέθανε, και ο δολοφόνος όχι μόνο δεν είχε συλληφθεί τότε, αλλά δεν είχε καν εντοπιστεί.

Ο μαχαιρωμένος κείτονταν στον δρόμο και έφερε τραύματα στην κοιλιακή χώρα. Δεν είχε πάνω του κανένα έγγραφο που να δηλώνει την ταυτότητά του. Ηταν αναίσθητος, ωστόσο ανέπνεε. Το ασθενοφόρο είχε σπεύσει και τον είχε μεταφέρει στο Λαϊκό Νοσοκομείο, οι γιατροί είχαν κάνει ό,τι μπορούσαν, όμως , τελικά, ο άνθρωπος εξέπνευσε. Το πτώμα ετάφη σε μνήμα χωρίς καμία ένδειξη, αφού οι έρευνες για την ταυτοποίησή του δεν είχαν φέρει αποτελέσματα.

Τμήμα της οδού Πόγραδετς, που βρίσκεται σε πυκνοκατοικημένη γειτονιά της Αθήνας

Επρεπε να περάσουν δύο χρόνια και δύο μήνες για να πέσει λίγο φως στη σκοτεινή εκείνη υπόθεση, από την άποψη ότι τώρα δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία του θύματος. Νωρίτερα είχε ομολογήσει τον φόνο κάποιος 32χρονος που πλέον κρατείται σε ψυχιατρικό ίδρυμα, όπως λέει το βρετανικό Μέσο.

Στα Σεπόλια είχε μαχαιρωθεί ο Λι Ρόμπινσον, 41 ετών, κάτοικος Μάντσεστερ, βρετανός υπήκοος. Ο Guardian έγραψε ότι η οικογένεια του Ρόμπινσον ενημερώθηκε για τη δολοφονία του 16 μήνες μετά το έγκλημα. Η Ελληνική Αστυνομία πέτυχε την ταυτοποίησή του αναδιφώντας στη βάση δεδομένων DNA της Ιντερπόλ.

Οι συγγενείς του Ρόμπινσον είχαν χάσει επαφή μαζί του τρία χρόνια πριν από το θάνατό του, αφού οι συνήθειές του ήταν περίεργες: προτού έλθει στη χώρα μας πότε κοιμόταν σε λαϊκά υπνωτήρια του Μάντσεστερ και πότε στους δρόμους. Το 2015 τον είχαν συμμαζέψει, αλλά ύστερα από μερικούς μήνες εκείνος την κοπάνησε και πάλι. Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς οι οικείοι του κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του και πληροφορήθηκαν ότι είχε αγοράσει ένα εισιτήριο για να ταξιδέψει στην Κέρκυρα.

Η αστυνομία της Βρετανίας ειδοποίησε την αδελφή του τον Μάιο του 2020 ότι είχε μαχαιρωθεί μέχρι θανάτου στην Αθήνα, σε μία τυχαία και μάλλον άνανδρη επίθεση, αφού ο Λι κοιμόταν. Ολα αυτά είχαν συμβεί σε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο στο οποίο κατέφευγαν άστεγοι.

Τότε η οικείοι του Λι ξεκίνησαν τη γραφειοκρατική διαδικασία μεταφοράς της σορού του στη Βρετανία, σε συνεργασία και με δικηγορικό γραφείο της Αθήνας. Μόλις εκδόθηκε το πιστοποιητικό θανάτου η σορός του Λι επαναπατρίστηκε, έγινε κηδεία και νέα ταφή στο Μάντσεστερ – αυτή τη φορά με το όνομά του στην πλάκα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...