264
Ο κάπτεν Τομ Μουρ τον Σεπτέμβριο του 2020 | REUTERS/Dylan Martinez/File Photo

Τελευταίο αντίο στον Τομ Μουρ, ήρωα του πολέμου και της μάχης κατά του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2021, 19:09
Ο κάπτεν Τομ Μουρ τον Σεπτέμβριο του 2020
|REUTERS/Dylan Martinez/File Photo

Τελευταίο αντίο στον Τομ Μουρ, ήρωα του πολέμου και της μάχης κατά του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2021, 19:09

Το Ηνωμένο Βασίλειο κήδεψε με στρατιωτικές τιμές τον σερ Τομ Μουρ, παλαιό πολεμιστή που πέθανε στα 100 του χρόνια στις αρχές του Φεβρουαρίου, έχοντας μερικούς μήνες νωρίτερα συγκεντρώσει εκατομμύρια στερλίνες για το υγειονομικό προσωπικό της χώρας του που έδινε τη μάχη κατά του κορονοϊού.

Το φέρετρο του Τομ Μουρ, καλυμμένο με την βρετανική σημαία στην οποία ήταν τοποθετημένα τα μετάλλιά του, μεταφέρθηκε στο αποτεφρωτήριο του Μπέντφορντ από έξι στρατιώτες του Τάγματος του Γιορκσάιρ, το οποίο διαδέχθηκε το τάγμα Πεζικού όπου είχε υπηρετήσει κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πριν από την έναρξη της τελετής, ένα αεροσκάφος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πέταξε πάνω από το χώρο, ενώ ακολούθησαν τιμητικά πυρά.

Εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για την αντιμετώπιση της επιδημίας, μόνο οκτώ μέλη της οικογενείας του παρέστησαν στην τελετή.

Κατά την διάρκεια του πρώτου βρετανικού lockdown, ο 99χρονος Τομ Μουρ έθεσε ως αρχικό στόχο να συγκεντρώσει 1.000 λίρες για να βοηθήσει το βεβαρυμμένο από την επιδημία Εθνικό Σύστημα Υγείας στοιχηματίζοντας ότι θα κάνει εκατό βόλτες κατά μήκος του κήπου του πριν από τα 100 του χρόνια.

Η εικόνα του να βηματίζει έστω και με βοήθεια έκανε τον γύρο του κόσμου και ενίσχυσε το ηθικό των Βρετανών και τα αισθήματα ευγνωμοσύνης απέναντι στο υγειονομικό προσωπικό.

Οι δωρεές που συγκέντρωσε ο κάπτεν Τομ έφθασαν το αστρονομικό ποσό των 33 εκατομμυρίων στερλινών, το μεγαλύτερο ποσό που έχει ποτέ συγκεντρώσει ένας άνθρωπος με την φιλανθρωπική του δραστηριότητα.

Για την προσφορά του χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Σύμφωνα με τις επιθυμίες του, η τελετή έκλεισε με το τραγούδι «My Way» του Φρανκ Σινάτρα. Μια καθόλα ταιριαστή επιλογή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...