277
| TEDx Thessaloniki

TEDx: Εδώ δεν μπαίνει κανείς αφωτογράφητος!

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 3 Απριλίου 2016, 16:49

TEDx: Εδώ δεν μπαίνει κανείς αφωτογράφητος!

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 3 Απριλίου 2016, 16:49

Οπως έξω από την Ακαδημία του Πλάτωνα υπήρχε η επιγραφή «Μηδείς αγεωγράφητος εισίτω», φαίνεται πως έξω από το TEDx υπάρχει μια αόρατη εντολή που λέει «Μηδείς αφωτογράφητος εισίτω».

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το TEDx, δεν υπήρχε άνθρωπος ο οποίος να μη φωτογραφίζεται, να μην κάνει check in και να μην ανεβάζει φωτογραφίες στα social media.

Ηταν το 6ο TEDx στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «A world on the move», «ένας κόσμος σε κίνηση». Με τόση γενικότητα στο θέμα, όλα χωρούν: και η φιλανθρωπία και ο ανθρωπισμός και οι μαύρες τρύπες του Διαστήματος και η αρχιτεκτονική και η γενετική και ο χαβαλές σε αυτούς που στέλνουν spam mail κι ο χορός και τα ποδήλατα και η κλιματική αλλαγή και οι πρόσφυγες και οι εμπόλεμες ζώνες και η ζωή μετά τη σεξουαλική κακοποίηση και η ειδική αγωγή και το black light.

Και το κλάμα και το γέλιο και οι selfie και η ανταλλαγή τηλεφώνων και τα γέλια και οι μπίρες και οι συζητήσεις και το αίσθημα ένταξης σε κοινότητα.

Το TEDx είναι μια γιορτή εμψύχωσης. Ενα ολοήμερο group therapy, από το οποίο δεν μένεις ανεπηρέαστος.

Βλέποντας το πολύχρωμο πλήθος που λαχταρά να ακούσει τους ομιλητές, να αρπαχτεί από τις λέξεις και τις ιδέες τους, να εμπνευστεί από τις πράξεις τους, να γνωριστεί με τους άλλους παρευρισκόμενους, βλέποντας τους εθελοντές της διοργάνωσης να τρέχουν ασταμάτητα ώστε η διοργάνωση να είναι άψογη, ζώντας το πάθος και τη χαρά τους, όλοι μπαίνουμε για λίγο στον TEDx κόσμο.

Σ’ έναν κόσμο δροσερό, νεανικό, χωρίς γκρίνιες και μιζέρια, σ’ έναν κόσμο που διαρκώς κινείται και κοιτάζει το μέλλον.

Θα ήταν άδικο να αναφερθώ σε κάποιους ομιλητές, παραλείποντας άλλους. Μπορείτε να δείτε εδώ www.tedxthessaloniki.com τα όσα έλαβαν χώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...