166
«Δεν είναι παραξενιά ή πείσμα, υπάρχει θεσμική διαδικασία,», θέλησε να επισημάνει ο Πρόεδρος της Βουλής για το «όχι» στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ | SOOC

Τασούλας για Ράμμο (ΑΔΑΕ): Η Επιτροπή καλεί, δεν αυτοπροτάσσεται κάποιος

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2023, 16:26
«Δεν είναι παραξενιά ή πείσμα, υπάρχει θεσμική διαδικασία,», θέλησε να επισημάνει ο Πρόεδρος της Βουλής για το «όχι» στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ
|SOOC

Τασούλας για Ράμμο (ΑΔΑΕ): Η Επιτροπή καλεί, δεν αυτοπροτάσσεται κάποιος

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2023, 16:26

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των κοινοβουλευτικών συντακτών την Πέμπτη και στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, κλήθηκε να τοποθετηθεί για το αίτημα Ράμμου (προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών / ΑΔΑΕ) να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να την  ενημερώσει για θέματα «που ανάγονται στις αρμοδιότητες της Αρχής» (χωρίς περαιτέρω διευκρίνιση για το αντικείμενο της συνεδρίασης), αλλα και για τις αντιδράσεις (εδώ) που προκάλεσε η απόρριψη του αιτήματος από την πλειοψηφία.

Σύμφωνα μάλιστα με πηγές της Κουμουνδουρου, είχε προηγηθεί και τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Τασούλα κατά την οποία του επεσήμανε την ανάγκη η Βουλή να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα Ράμμου.

Η απάντηση του Προέδρου της Βουλής στη συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ήταν σαφής:

«Δεν υπάρχουν -είπε- αυτόκλητοι καλεσμένοι. Η Επιτροπή καλεί, δεν αυτοπροτάσσεται κάποιος». «Δεν είναι παραξενιά ή πείσμα, υπάρχει θεσμική διαδικασία,», θέλησε να διευκρινίσει, μετά τα  όσα ακούστηκαν περί δημοκρατικής εκτροπής από τον πρόεδρο και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...