199
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τα επικρατέστερα ονόματα για την υπηρεσιακή κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2023, 22:54
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τα επικρατέστερα ονόματα για την υπηρεσιακή κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2023, 22:54

Η αντίστροφη μέτρηση για τη συγκρότηση της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις νέες εκλογές έχει ήδη ξεκινήσει, έπειτα και από την τυπική κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης που προηγήθηκε.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ το βράδυ της Τρίτης, υπηρεσιακός Πρωθυπουργός αναμένεται να οριστεί ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς.

Υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να οριστεί ο πρέσβης ε.τ. Βασίλης Κασκαρέλης.

Για το υπουργείο Εθνικής Αμυνας προκρίνονται ο πρεσβης ε.τ. Παύλος Αποστολίδης και ο πρεσβης ε.τ. Δημήτρης Παρασκευόπουλος.

Τέλος, στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να οριστεί υπηρεσιακή υπουργός η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ Αναστασία Κοττανίδου.

Το χρονοδιάγραμμα έως το β΄γύρο των εκλογών

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα οριστεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Πέμπτη 25 Μαΐου και την επομένη, Παρασκευή 26 Μαΐου, θα ορκιστεί.

Την Κυριακή 28 Μαϊου στις 18:00 θα ορκιστούν οι βουλευτές της νέας Βουλής ενώ τη Δευτέρα 29 Μαΐου αναμένεται και η ορκωμοσία του προεδρείου της.

Στη συνέχεια, και μέσα στην ίδια ημέρα, θα ακολουθήσει η διαδικασία για τη διάλυση της Βουλής, προκειμένου να προκηρυχθούν οι νέες εκλογές, οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 25 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...