244
| Sooc / Aris Oikonomou

ΣΥΡΙΖΑ: Την Κυριακή η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2023, 20:05
|Sooc / Aris Oikonomou

ΣΥΡΙΖΑ: Την Κυριακή η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2023, 20:05

Για την Κυριακή το μεσημέρι προγραμματίστηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία καλείται να εξετάσει το χρονοδιάγραμμα και τις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου και, γενικότερα, την επόμενη ημέρα του κόμματος, έπειτα από την αιφνίδια, κατά τα φαινόμενα, παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η συνεδρίαση θα λάβει χώρα στα γραφεία της Αγίου Κωνσταντίνου, όπου παλαιότερα στεγαζόταν η ΔΗΜΑΡ.

Ως προς τις διεργασίες που δρομολογούνται, η «Καθημερινή» έγραψε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταθέσει τη σκέψη το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να διεξαχθεί το αργότερο τον Σεπτέμβριο, μαζί με την εκλογή του νέου προέδρου. Η σχετική συζήτηση φέρεται να έλαβε χώρα στο Εκτελεστικό Γραφείο της Πέμπτης, λίγη ώρα προτού ο πρώην πρόεδρος του κόμματος μταβεί στο Ζάππειο για την ανακοίνωση της παραίτησής του.

Ωστόσο, τον οδικό χάρτη θα τον αποφασίσει η Πολιτική Γραμματεία, καθώς την ημέρα αυτή «κανείς δεν ήταν σε θέση να λάβει αποφάσεις». Σε 7-10 ημέρες αναμένεται να συγκληθεί και η Κεντρική Επιτροπή, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Δεν αποκλείεται, όμως, και το να μοιραστούν οι διαδικασίες. Δηλαδή, η εκλογή του νέου προέδρου, η οποία σύμφωνα με το καταστατικό θα γίνει από τη βάση των 170.000 μελών, να προηγηθεί, ακόμη και μέσα στον Ιούλιο, και να ακολουθήσει το συνέδριο, που έτσι και αλλιώς χρειάζεται μια προεργασία.

Και με αυτόν τον σχεδιασμό δεν φαίνεται να είναι αντίθετη ούτε η «Ομπρέλα», παρά το γεγονός ότι δεν ακολουθεί πλήρως το γράμμα του καταστατικού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...