453
O,τι θέλει να πει ο Ερντογάν αλλά τον εμποδίζει η θέση του, το λέει ο Σοϊλού, πρόθυμος πάντα να αναλάβει τη σχετική «αποστολή» | EPA/MURAT KULA /

Συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου: Ο Ερντογάν ευχαριστεί τώρα Ελλάδα και ΗΠΑ για τη συμπαράσταση!

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2022, 13:19
O,τι θέλει να πει ο Ερντογάν αλλά τον εμποδίζει η θέση του, το λέει ο Σοϊλού, πρόθυμος πάντα να αναλάβει τη σχετική «αποστολή»
| EPA/MURAT KULA /

Συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου: Ο Ερντογάν ευχαριστεί τώρα Ελλάδα και ΗΠΑ για τη συμπαράσταση!

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2022, 13:19

Στη γνωστή τακτική του τουρκικού καθεστώτος -εκτοξεύουμε κατηγορίες για λαϊκή κατανάλωση στο εσωτερικό και εμφανιζόμαστε «ευγενείς» στα δημόσια φόρα- ο Ταγίπ Ερντογάν ευχαρίστησε, με ανάρτησή του λίγο μετά τη συνάντηση (εδώ) που είχε με τον αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ελλάδα και όλες τις άλλες χώρες που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στην Τουρκία για τη φονική έκρηξη στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης.

Η ανάρτηση Ερντογάν έρχεται βέβαια λίγες μόλις ώρες μετά την ευθεία επίθεση του υπουργού του, Σουλεϊμάν Σοϊλού, στην Ουάσινγκτον, ο οποίος έφθασε στο σημείο να δηλώσει ότι η Αγκυρα αρνείται τα συλλυπητήρια της αμερικανικής πρεσβείας, αλλά και να επιχειρήσει να εμπλέξει την Ελλάδα στην υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης στην Ιστικλάλ, ισχυριζόμενος εκ νέου ότι η χώρα  μας αποτελεί καταφύγιο τρομοκρατών!

Στο δημόσιο «ευχαριστώ» του προέδρου Ερντογάν (δείτε το κάτω) προς τις χώρες που εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην Αγκυρα για την επίθεση της περασμένης Κυριακής (ανάμεσά τους έβαλε πρώτο πρώτο το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα της Κύπρου), διακρίνονται οι σημαίες των ΗΠΑ και της Ελλάδας που τόσο ξεδιάντροπα στοχοποίησε ο ισλαμο-εθνικιστής υπουργός του για να ικανοποιήσει το… λαϊκό αίσθημα στην Τουρκία.

Και αν φαινομενικά τουλάχιστον ο τούρκος πρόεδρος ανέκρουσε πρύμναν στην κατασυκοφάντηση των δύο κατά τα άλλα συμμάχων του στο ΝΑΤΟ, δηλώσεις όπως αυτές του Σοϊλού επιτυγχάνουν τον σκοπό τους «περνώντας» στον μέσο Τούρκο το αφήγημα που χτίζει το τουρκικό καθεστώς. Απόδειξη, η επίθεση που καταγγέλλει ότι δέχθηκε η ανταποκρίτρια του Οpen στην Πόλη, Μαρία Ζαχαράκη.

«Εσείς χαίρεστε με αυτό που έγινε στην Τουρκία. Δεν απαντάς, γιατί εσύ και η χώρα σου είστε ένοχοι σε αυτή την ιστορία», είπε στην ελληνίδα δημοσιογράφο πολίτης που την αντιλήφθηκε την ώρα του ρεπορτάζ.

«Ο,τι αφήγημα έχει καλλιεργήσει η πολιτική ηγεσία, το ίδιο αφήγημα έχει περάσει και στον μέσο Τούρκο και ο οποίος με το που βρίσκει Ελληνα σε μια τέτοια περίπτωση, τον κατηγορεί», σχολίασε η ανταποκρίτρια (ακολουθεί κάτω η περιγραφή του επεισοδίου σε βάρος της).

«Προπηλακίστηκα χτες το βράδυ επειδή ήμουν Ελληνίδα και βρισκόμουν στο σημείο της επίθεσης. Mε το που τελειώνω την ανταπόκρισή μου, το live μου χτες το βράδυ, πλησίασε πολύς κόσμος τους δημοσιογράφους. Με πλησιάζει ένας Τούρκος και με ρωτάει “από που είσαι, από ποια χώρα;”. Του απαντώ Ελλάδα και άρχισε να μου λέει συνεχώς “και εσείς στην Ελλάδα που στηρίζεται το ΡΚΚ, εσείς βρίσκεστε από πίσω”. “Και είδα”, μου λέει χωρίς να καταλαβαίνει ελληνικά, “με πόση χαρά μετέδιδες την είδηση. Εσείς χαίρεστε με αυτό που έγινε στην Τουρκία”. Δεν του απαντούσα και αυτός συνέχιζε να λέει “βέβαια δεν απαντάς, γιατί εσύ και η χώρα σου είστε ένοχοι σε αυτή την ιστορία”.

Ο,τι αφήγημα έχει καλλιεργήσει η πολιτική ηγεσία, το ίδιο αφήγημα έχει περάσει και στον μέσο Τούρκο και ο οποίος με το που βρίσκει Έλληνα σε μια τέτοια περίπτωση, τον κατηγορεί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...