504
Xρήστος Σπίρτζης και Αδωνις Γεωργιάδης στη θυελλώδη αντιπαράθεση που είχαν στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ την Τρίτη | ΥοuΤube/ΣΚΑΪ

Σύγκρουση «στον αέρα» Γεωργιάδη-Σπίρτζη: «Είστε πράκτορες του Ερντογάν – Ο ΣΥΡΙΖΑ αγάπησε τον Μαρινάκη»

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2022, 12:40
Xρήστος Σπίρτζης και Αδωνις Γεωργιάδης στη θυελλώδη αντιπαράθεση που είχαν στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ την Τρίτη
|ΥοuΤube/ΣΚΑΪ

Σύγκρουση «στον αέρα» Γεωργιάδη-Σπίρτζη: «Είστε πράκτορες του Ερντογάν – Ο ΣΥΡΙΖΑ αγάπησε τον Μαρινάκη»

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2022, 12:40

Αδωνις Γεωργιάδης και Χρήστος Σπίρτζης είχαν μία ακόμη εκρηκτική αντιπαράθεση, αυτή τη φορά «στον αέρα» της εκπομπής «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, με τον υπουργό Ανάπτυξης και αντιπρόεδρο της ΝΔ να χαρακτηρίζει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «πράκτορες του Ερντογάν», με αφορμή όσα φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον γάλλο πρεσβευτή Πατρίκ Μεζονάβ περί… επαναδιαπραγμάτευσης των αμυντικών συμφωνιών με τη Γαλλία.

«Ντρέπομαι για την πράξη του Τσίπρα. Ο μόνος που χαίρεται είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Είστε επικίνδυνοι για τα εθνικά συμφέροντα. Παίζετε τον πράκτορα του Ερντογάν στην Ελλάδα. Δεν τον παίζετε, είστε»,  είπε ο κ. Γεωργιάδης στο ξέσπασμά του για τις… «διεκδικήσεις» Τσίπρα απέναντι στον γάλλο πρεσβευτή στην Αθήνα (στις οποίες άλλωστε αναφέρθηκε –εδώ– και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ).

«Γι’ αυτό μας παρακολουθούσατε; Επειδή είμαστε πράκτορες του Ερντογάν;» τού απάντησε ο Χρήστος Σπίρτζης, για να επανέλθει ο υπουργός:

 «Εσάς παρακολουθούσαν; Εμένα παρακολουθούσαν! Εσείς πήγατε στον εισαγγελέα και η λίστα που βγάλατε είχε εμένα μέσα, όχι εσάς».

Στο θέμα των παρακολουθήσεων, ο Αδωνις Γεωργιάδης ρώτησε τον βουλευτή και πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ για ποιον λόγο το κόμμα του, μια εβδομάδα προ των εθνικών εκλογών, άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα και μετέτρεψε το αδίκημα από κακούργημα σε πλημμέλημα (ερώτημα που επίσης έθεσε –εδώ– στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης).

 «Για ποιον λόγο αυτός ο καλός ο Τσίπρας που τόσο τον ενοχλούν οι παρακολουθήσεις και θέλει να πάει στον εισαγγελέα ο Σπίρτζης έχει κάνει αυτό το αδίκημα, πλημμέλημα;

»Διότι η απάντηση είναι ότι με το νόμο που ψήφισε ο Σπίρτζης και να καταδικάζεις κάποιον για αυτά, δεν πάει φυλακή. Γιατί ο Σπίρτζης φρόντισε να μην το βάζει φυλακή», παρατήρησε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος στο ίδιο ύφος έκανε αναφορά και στον «ξαφνικό έρωτα» –όπως χαρακτηριστικά ανέφερε– του ΣΥΡΙΖΑ με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη (λόγω της σειράς δημοσιευμάτων για την υπόθεση των υποκλοπών σε εφημερίδες ιδιοκτησίας του).

«Εγώ χαίρομαι τώρα που ξαφνικά αγαπήσατε τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Μου αρέσει που ο ΣΥΡΙΖΑ αγάπησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Γιατί εγώ τον Βαγγέλη Μαρινάκη τον υπερασπίστηκα και τον υπερασπίζομαι για τη λάσπη που του ρίχνατε», σχολίασε ειρωνικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

H φράση του κ. Γεωργιάδη «εμένα παρακολουθούσαν» κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσής του με τον Χρήστο Σπίρτζη, «δοκίμασε» τα αντανακλαστικά της Κουμουνδούρου, που έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση.

«Μετά από μέρες σιωπής και φθηνών αντιπερισπασμών ο κ. Γεωργιάδης αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως τον παρακολουθούσαν, αποδεχόμενος και αυτός με τη σειρά του την εγκυρότητα των αποκαλύψεων.

Το μόνο που μένει τώρα στον κ. Γεωργιάδη εάν έχει ίχνος αξιοπρέπειας και δεν έχει κάτι να φοβηθεί, είναι να πάει στον Εισαγγελέα», σχολίασε στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για να έρθει νέα απάντηση – μέσω Τwitter- από τον υπουργό Ανάπτυξης.

«Εχουν χάσει και ίχνος λογικής! Εχουν καταντήσει τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως σε κωμωδία! Ασφαλώς και η φράση μου για όποιον είδε την εκπομπή ήταν ειρωνική αντιθέτως η φράση μου ότι με την Γαλλία βλάπτουν τα Εθνικά μας Συμφέροντα ήταν κυριολεξία», έγραψε στο σχετικό tweet o Αδωνις Γεωργιάδης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...