437
Την ώρα που γινόταν η κηδεία του Αλκη, η αστυνομία προχωρούσε στη σύλληψη του ανθρώπου που φέρεται ότι τον δολοφόνησε | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο δολοφόνος του 19χρονου Αλκη!

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2022, 13:43
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/02/2022 14.15
Την ώρα που γινόταν η κηδεία του Αλκη, η αστυνομία προχωρούσε στη σύλληψη του ανθρώπου που φέρεται ότι τον δολοφόνησε
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο δολοφόνος του 19χρονου Αλκη!

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2022, 13:43
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/02/2022 14.15

Στη σύλληψη του δράστη της άγριας δολοφονίας του 19χρονου Αλκη Καμπανού, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, στη συμβολή των οδών Γαζή και Πλαστήρα, στη Θεσσαλονίκη, έφθασε η Ελληνική Αστυνομία.

Τη σύλληψη επιβεβαίωσε σε ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, που ενημέρωσε σχετικά και τον Πρωθυπουργό.

Η Ελληνική Αστυνομία έπραξε το καθήκον της και σε αυτή την περίπτωση, τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος. «Ξέρω ότι αυτό δεν απαλύνει τον πόνο των αγαπημένων του προσώπων. Τουλάχιστον, θα αποδοθεί δικαιοσύνη», καταλήγει στην ανάρτησή του.

Κατά πληροφορίες, ο φερόμενος δολοφόνος του Αλκη είναι ένας 23χρονος Αλβανός, κάτοικος Θεσσαλονίκης με προσωρινή άδεια παραμονής στην Ελλάδα. Κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, ο 23χρονος αναγνωρίστηκε από τους φίλους του 19χρονου που ήταν μαζί του τη νύχτα της αιματηρής επίθεσης με το δρεπάνι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στη Θεσσαλονίκη, πρόκειται για σκληρό χούλιγκαν που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για οπαδική βία (το 2019), σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ήδη δίκη.

Προηγήθηκε έφοδος ειδικής ομάδας της ΕΛ.ΑΣ. σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ, στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν ευρήματα στα γραφεία του «Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Θύρα 4».

Τη νύχτα της Τρίτης στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προσήχθησαν τρία άτομα που εξετάστηκαν ως ύποπτα για συμμετοχή στην άγρια δολοφονία του 19χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσά τους ήταν ο 23χρνος συλληφθείς που αναμένεται πλέον να οδηγηθεί, την Πέμπτη, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για οργανωμένες ομάδες με πολλούς και συγκεκριμένους στόχους, υποστήριξε για τους δράστες αντίστοιχων επιθέσεων ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης.

«Μιλάμε για κτίρια, μέχρι ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί, και ήδη έχουμε αποφύγει με τον συντονισμό και το έργο μας πολλά πάρεργα. Προσπαθούμε να τα προλάβουμε όλα», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του στο Οpen ο κ. Συμεωνίδης.

«Τα μέλη αυτών των ομάδων –πρόσθεσε– παρακολουθούν τα τεκταινόμενα και λειτουργούν βάσει πλάνου και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την αστυνόμευση. Για παράδειγμα, σχετικά με την οπαδική βία, καθημερινά παρακολουθούμε τους οργανωμένους συνδέσμους, στην πόλη υπάρχουν 6-7 μεγάλοι σύνδεσμοι. Δεν μπορείς να βρίσκεσαι εκεί 24 ωρες το 24ωρο. Παρακολουθούμε, συλλέγουμε πληροφορίες, αλλά βλέπετε ότι ακόμα και στο περιστατικό του 19χρονου, ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση με αυτά (τα οπαδικά)».

Στη Βέροια, σε κλίμα οδύνης, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν με δάκρυα στα μάτια τον Αλκη Καμπανό. Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Κοιμητήρια Βέροιας.

Απαρηγόρητος ο πατέρας του Αλκη βρήκε τη δύναμη και εξέφρασε την ευχή να διεξαχθεί φιλικός αγώνας μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων του Αρη και του ΠΑΟΚ, με παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων στις κερκίδες και τα έσοδα να διατεθούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...