303
Φωτογραφία από το σημείο της επίθεσης | thestival.gr

Ενας 19χρονος νεκρός, δύο τραυματίες σε επίθεση με δρεπάνι στη Θεσσαλονίκη – οπαδικά τα κίνητρα

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2022, 09:37
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 01/02/2022 14.00
Φωτογραφία από το σημείο της επίθεσης
|thestival.gr

Ενας 19χρονος νεκρός, δύο τραυματίες σε επίθεση με δρεπάνι στη Θεσσαλονίκη – οπαδικά τα κίνητρα

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2022, 09:37
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 01/02/2022 14.00

Νεκρός από μαχαιριά στο πόδι έπεσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ένας 19χρονος, σε επίθεση που δέχθηκε ενώ περπατούσε με δύο ακόμη συνομήλικούς του στην περιοχή Χαριλάου, στη συμβολή των οδών Γαζή και Πλαστήρα, κοντά στην Αλ. Παπαναστασίου.

Στο αιματηρό επεισόδιο τραυματίστηκαν και οι δύο φίλοι του θύματος, ένας 19χρονος και ένας 20χρονος, οι οποίοι επίσης δέχθηκαν μαχαιριές κατά τη διάρκεια της επίθεσης, που σύμφωνα με όλα τα δεδομένα είχε οπαδικά κίνητρα. Αμφότεροι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο «Παπανικολάου».

Οι  δράστες είχαν στήσει καρτέρι στους τρεις νεαρούς λίγα μέτρα μακριά από το γήπεδο του Αρη. Σύμφωνα με όσα έχου γίνει γνωστά,  ένας από τους επιβαίνοντες  σε IX μάρκας BMW, βγήκε από το όχημα και αφού κινήθηκε πεζός προς το μέρος των τριών νεαρών, τους έβρισε και άρχισε να τους χτυπά με δρεπάνι πολεμικών τεχνών.

Ο 19χρονος δέχτηκε χτύπημα στο εσωτερικό μέρος του ποδιού του, κοντά στην βουβωνική χώρα, με τον δράστη να του κόβει με το δρεπάνι τη μηριαία αρτηρία. Ο δεύτερος νεαρός έφερε τραύμα στο κεφάλι και τον θώρακα και ο τρίτος  στον γλουτό.

«Σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο», ήταν η κραυγή που ακούστηκε τη στιγμή της επίθεσης, σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, οι οποίοι αμέσως κάλεσαν την Αστυνομία.

«Ακουσα φωνές από το πίσω μπαλκόνι, φασαρία, είδα κάτι παιδιά να τρέχουν από το σχολείο προς τη Νικολάου Πλαστήρα και να φωνάζουν “πού είναι το κινητό, πάρε την Αστυνομία” και να τρέχουν προς την Παπαναστασίου», περιγράφει ένας από τους κατοίκους της περιοχής στο voria.gr.

Οι αστυνομικοί από το περιπολικό της Αμεσης Δράσης που έσπευσε στο σημείο, βρήκαν αιμόφυρτους τους τρεις νεαρούς να ζητούν βοήθεια.

Ο 19χρονος αιμορραγούσε ακατάσχετα και τελικά άφησε την τελευταία του πνοή πριν καν προλάβει να φθάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Από την ΕΛ.ΑΣ. έχουν γίνει τουλάχιστον 15 προσαγωγές για το επεισόδιο, ενώ καρέ καρέ εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των γύρω καταστημάτων, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...