162
Ο Πρωθυπουργός στη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2022, 09:14
Ο Πρωθυπουργός στη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2022, 09:14

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες είχε την Πέμπτη στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, ιδιαίτερα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος.

Για το Κυπριακό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η στάση της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς ισοδυναμεί με πλήρη απόρριψη των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ειρηνική και δίκαιη διευθέτησή του στο πλαίσιο διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Κατά τις ίδιες πάντα πηγές, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε επίσης τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ για την τουρκική προκλητικότητα, που εκδηλώνεται τόσο με την αναβάθμιση των παράνομων αξιώσεων, όσο και σε επίπεδο ρητορικής. Επανέλαβε ότι η Αθήνα πορεύεται πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο, τις πρόνοιες της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και τις αρχές καλής γειτονίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...