141
Ο Πρωθυπουγός με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη στη φωτογραφία με τον πρόεδρο Μπάιντν που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου | ΑΠΕ-ΜΠΕ/White House/Adam Schultz

Τα είπαν Μητσοτάκης – Μπάιντεν στη δεξίωση του αμερικανού προέδρου

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2022, 09:04
Ο Πρωθυπουγός με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη στη φωτογραφία με τον πρόεδρο Μπάιντν που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/White House/Adam Schultz

Τα είπαν Μητσοτάκης – Μπάιντεν στη δεξίωση του αμερικανού προέδρου

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2022, 09:04

Εγκάρδια συνομιλία με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν είχε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δεξίωση που παρέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στους ηγέτες που συμμετέχουν στην εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη συνομιλία τους ο αμερικανός πρόεδρος θυμήθηκε λεπτομέρειες της πρόσφατης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο.

Αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αντήλλαξε ούτε ματιά με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά διπλωματικές πηγές, απέφευγαν ο ένας τον άλλον, με αποτέλεσμα να μη συμπέσουν σε κάποιο από τα «πηγαδάκια» που στήθηκαν στο περιθώριο της δεξίωσης.

Ο Πρωθυπουργός είχε επίσης συνομιλία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η ενεργειακή κρίση, καθώς οι δυο ηγέτες μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν και στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μισέλ στη Σαουδική Αραβία τη 13η Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...