397
Ο Ρουβίκωνας δεν κάνει εξωτερική πολιτική, είναι μια πολιτική ομάδα που κάνει ακτιβισμό, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κυρίτσης | INTIMEnews

Κυρίτσης: Πολιτική ομάδα ο Ρουβίκωνας, κάνει ακτιβισμό, όχι εξωτερική πολιτική

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2018, 10:59
Ο Ρουβίκωνας δεν κάνει εξωτερική πολιτική, είναι μια πολιτική ομάδα που κάνει ακτιβισμό, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κυρίτσης
|INTIMEnews

Κυρίτσης: Πολιτική ομάδα ο Ρουβίκωνας, κάνει ακτιβισμό, όχι εξωτερική πολιτική

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2018, 10:59

Aπόγευμα Κυριακής λίγο μετά τις 5.30. Ομάδα περίπου 10 ατόμων που φορούσαν παντελόνια εργασίας και μαντήλια γύρω από το λαιμό τους τρέχουν στην οδό Σόλωνος και ανεβαίνουν γρήγορα-γρήγορα την Ηρακλείτου, για να εξαφανιστούν μέσα σε λίγα λεπτά στους δρόμους γύρω από την πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι. Ηταν τα μέλη του Ρουβίκωνα που λεπτά νωρίτερα είχαν «χτυπήσει» το κτίριο της γαλλικής πρεσβείας πετώντας μπογιές, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική Μακρόν και τη στάση της Γαλλικής Δημοκρατίας στον πόλεμο της Συρίας.

285973

Η επίθεση έγινε από την είσοδο του γαλλικού προξενείου (που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο) επί της οδού Ακαδημίας, σε καλά φυλασσόμενη, υποτίθεται, περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνήθως έξω από την είσοδο του ΥΠΕΞ επί της Ακαδημίας σταθμεύει σχεδόν μόνιμα «κλούβα» των ΜΑΤ, όπως και ακριβώς απέναντι, στη Βασ. Σοφίας, λίγα μόλις μέτρα μετά την είσοδο της Βουλής.

Περίπου 15 λεπτά μετά τη διαφυγή των δραστών από τους δρόμους του Κολωνακίου εμφανίζονται οι άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ με τις μηχανές τους. Γίνεται μία προσαγωγή, η οποία αργότερα μετατρέπεται σε σύλληψη.

285979

Ο εορτάζων (τη Δευτέρα) βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, θέλησε ωστόσο να υποβαθμίσει και πάλι το περιστατικό, παρά το γεγονός ότι η επίθεση έγινε στο κέντρο της πρωτεύουσας (ενώ στην ευρύτερη περιοχή κυκλοφορούσαν πολλοί Αθηναίοι και τουρίστες), ακριβώς απέναντι από τη Βουλή και το υπουργείο Εξωτερικών – δύο κτίρια στα οποία υποτίθεται υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σημείωσε μάλιστα για την αναρχική συλλογικότητα, ότι πρόκειται για πολιτική ομάδα που κάνει ακτιβισμό…

«Το πετάω μπογιές είναι κλασική περίπτωση ακτιβισμού. Ο Ρουβίκωνας είναι πολιτική ομάδα που κάνει ακτιβισμό. Δεν νομίζω ότι κάνει εξωτερική πολιτική. Είναι μια πολιτική ομάδα που κάνει ακτιβισμό» δήλωσε ο βουλευτής στον ΣΚΑΪ, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την παρέμβαση «ελαιοχρωματισμού» της πρεσβείας από την αναρχική συλλογικότητα.

«Αν αυτό βοηθά τις ελληνογαλλικές σχέσεις, δεν τις βοηθάει. Το πετάω μπογιές είναι κλασική περίπτωση ακτιβισμού. Αν συμφωνώ; Δεν συμφωνώ, γιατί νομίζω ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να επιδιώξουμε καλές σχέσεις με τη Γαλλία. Αν χαλάσουν οι σχέσεις μας από αυτό; Ούτε μία στο εκατομμύριο» έσπευσε να διαβεβαιώσει, αναφορικά με τις επιπτώσεις και τις διαστάσεις που θα μπορούσε να είχε η νέα επίθεση του Ρουβίκωνα.

Παράλληλα όμως ένιωσε την ανάγκη να διευκρινίσει ακόμη μία φορά ότι  οι πρακτικές του Ρουβίκωνα δεν είναι «εγκληματικότητα αλλά παραβατικότητα». «Καμιά φορά, ωστόσο, ο ακτιβισμός είναι παράνομο πράγμα» συμπλήρωσε ο Γιώργος Κυρίτσης. Καμιά φορά…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...