321
Αντιεξουσιαστές με αντισφυξιογόνες μάσκες, με φόντο το Κοινοβούλιο | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Intimenews

Συγκρούσεις διαδηλωτών και ΜΑΤ έξω από τη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2018, 20:20
Αντιεξουσιαστές με αντισφυξιογόνες μάσκες, με φόντο το Κοινοβούλιο
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Intimenews

Συγκρούσεις διαδηλωτών και ΜΑΤ έξω από τη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2018, 20:20

Με τρία διαφορετικά συλλαλητήρια αντιδρούσαν οργανώσεις και συνδικάτα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Βουλή.

Τα συνδικάτα και οι οργανώσεις αντέδρασαν τόσο στον νόμο περί απεργιών, όσο και στις περαιτέρω περικοπές που προβλέπονται στο σχέδιο νόμου, αλλά και για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών με ηλεκτρονική μορφή.

Στις 18:00 της Δευτέρας, ξεκίνησε η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην Ομόνοια αντίστοιχα, σε δύο διαφορετικές πορείες, ενώ την ίδια ώρα περίπου 300 αντιεξουσιαστές και αναρχικοί είχαν ραντεβού στα Προπύλαια, ξεκινώντας την πορεία τους προς το Σύνταγμα.

265120
Ολες οι πορείες είχαν καταλήξει στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή, ενώ η ΛΑΕ είχε υψώσει πανό με συνθήματα.

Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα επικράτησε ένταση μεταξύ μελών της ΛΑΕ και αστυνομικών με σπρωξιές, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης, προκειμένου να ωθήσουν μακριά από το κτήριο της Βουλής τους συγκεντρωμένους. Την ίδια στιγμή, αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες και μία μολότοφ στα ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν αμέσως και να γίνει χρήση χημικών από τους αστυνομικούς.

Λίγα λεπτά αργότερα, διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν εκ νέου το κτίριο της Βουλής, με συνέπεια να ξεκινήσει δεύτερος γύρος συγκρούσεων.

265125
Η ένταση συνεχίστηκε και μετά τις 19:30 το απόγευμα, καθώς μικρές ομάδες αντιεξουσιαστών εφορμούσαν εναντίον των αστυνομικών που είχαν φράξει τις εισόδους της Βουλής, πετώντας πέτρες και φωτοβολίδες. Η ομάδα αυτή των 50 ατόμων που πραγματοποιούσαν σποραδικές επιθέσεις, είχε σπάσει μάρμαρα και άλλα υλικά από τους γύρω δρόμους και τα πετούσε εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι με τη σειρά τους τηρούσαν στάση άμυνας, κάνοντας χρήση χημικών όταν οι επιτιθέμενοι πλησιάζουν σε κοντινή απόσταση.

Λίγο μετά τις 8 το απόγευμα, οι συγκεντρωμένοι της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και οι αντιεξουσιαστές, αποχώρησαν από το Σύνταγμα, με προορισμό τους τα Προπύλαια. Κατά τη διαδρομή, αντιεξουσιαστές και αναρχικοί κατέστρεφαν ό,τι έβρισκαν στο δρόμο τους, προκαλώντας ζημιές σε πεζοδρόμια, φανάρια και σε δημόσια κτίρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...