650
Κάνατε το ψέμα επάγγελμα και ανάγετε τον κυνισμό σε τέχνη, ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης | ΙΝΤΙΜΕnews

Mητσοτάκης: Κάνατε το ψέμα επάγγελμα – Καθρέφτης σας ο Ζουράρις

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2018, 18:16
Κάνατε το ψέμα επάγγελμα και ανάγετε τον κυνισμό σε τέχνη, ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης
|ΙΝΤΙΜΕnews

Mητσοτάκης: Κάνατε το ψέμα επάγγελμα – Καθρέφτης σας ο Ζουράρις

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2018, 18:16

Επί των ημερών του μορφώματος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι και περισσότεροι, τόνισε με την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και κατηγόρησε τους κυβερνητικούς εταίρους ότι υποθήκευσαν το μέλλον της χώρας για τουλάχιστον μία πενταετία.

Εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για τρία χαμένα χρόνια για τη χώρα, χωρίς ίχνος ντροπής από την «ευκολότερη» κυβέρνηση που βρήκαν ποτέ απέναντί τους οι δανειστές.

Κάνατε το ψέμα επάγγελμα και ανάγετε τον κυνισμό σε τέχνη, ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και όσα φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή με το πολυνομοσχέδιο, και αμέσως μετά έβαλε κατά του κυβερνητικού αφηγήματος περί «καθαρής εξόδου» από τα Μνημόνια:

«Σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στο τέταρτο έτος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων. Έχουν περάσει τρία χρόνια με βαριές συνέπειες για το μέλλον. Τον Αύγουστο του 2018 θα είμαστε στην καλύτερη περίπτωση εκεί που θα είχαμε φτάσει το 2015, εάν δεν είχαν έρθει οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος. Μίλησαν για καθαρή έξοδο, αλλά κάθε ημέρα έρχεται και κάποιος να μας εξηγήσει πως καθαρή έξοδος δεν υπάρχει. Ο κ. Σκουρλέτης είπε πως δεν ξεμπερδεύουμε τον Αύγουστο και θα υπάρχει και μετά επιτήρηση. Έχετε υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας για τουλάχιστον μία πενταετία. Με περικοπές σε συντάξεις και μισθούς και υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Εάν είστε ακόμα στην εξουσία τον Αύγουστο, κάτι που αντιλαμβάνομαι πως είναι αυτοσκοπός για εσάς, είναι προφανές πως θα αναλάβετε νέες βαριές υποχρεώσεις. Με άλλοθι μία ελάφρυνση του χρέους, που υπήρξε κεκτημένο από το 2012, αλλά δεν υλοποιήθηκε γιατί εσείς κάνατε κομμάτια την αξιοπιστία της χώρας. Έχουν χαθεί ανάπτυξη, δουλειές, εισοδήματα, ευκαιρίες. Επί των ημερών σας οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι και περισσότεροι. Προκαλείτε μεγάλη ζημιά στην οικονομία και νομοθετείτε διατάξεις με τις οποίες και εσείς λέτε ότι διαφωνείτε», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Η Ελλάδα ήταν γνωστή για την λέξη φιλότιμο. Εσείς το αλλάξατε και αυτό και η διεθνής λέξη είναι η κωλοτούμπα», συνέχισε στους ίδιους υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ και στο σημείο αυτό έκανε αναφορά στο θέμα Ζουράρι:

«Θα έπρεπε ο ανεκδιήγητος Ζουράρις -αλήθεια, δεν έχω αντιληφθεί αν έχει παραιτηθεί ακόμα- να χυδαιολογήσει κατά ποδοσφαιρικών ομάδων για να παραιτηθεί. Όταν έλεγε ότι δεν πειράζει να χαθούν μερικά νησιά, δεν υπήρχε πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν είναι ο κ. Ζουράρις, αλλά αυτός που τον διόρισε και τον ανέχθηκε. Ο Ζουράρις είναι ο καθρέφτης της κυβέρνησης, που είναι επικίνδυνη, ασόβαρη και τυχοδιωκτική. Αν είχατε σοβαρότητα, θα ακολουθούσατε τον έντιμο δρόμο της παραίτησης».

Όσο για το χαρτί της «έντιμης διαπραγμάτευσης» που παίζουν σε κάθε ευκαιρία οι κορυφαίοι υπουργοί και τα στελέχη της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για τον απόλυτο εξευτελισμό. «Λέτε ότι διαφωνείτε με όσα σας ζητούν και, παρ’ όλα αυτά, τα ψηφίζετε όλοι σας, για να μην χάσετε την καρέκλα. Δεν διαπραγματεύεστε τίποτα. ‘Η ζωή μας έγινε ευκολότερη με τον κ. Τσίπρα’ είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ. Αλήθεια, σας ικανοποιεί αυτή η αναφορά; Αισθάνεστε ίχνος ντροπής να ακούτε ότι είστε η ευκολότερη κυβέρνηση που συνάντησαν οι δανειστές; Όσο περισσότερο μένετε, τόσα περισσότερα θα σας ζητούν».

Είστε μία κυβέρνηση – σκορποχώρι όπου ο καθένας λέει και εξυπηρετεί τις προσωπικές του θέσεις, ήταν μία ακόμη χαρακτηριστική αναφορά του κ. Μητσοτάκη που προκάλεσε το έντονο χειροκρότημα των βουλευτών του.

«Ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι τον Αύγουστο τελειώνει η επιτροπεία. Λέει ότι η τρίτη αξιολόγηση κλείνει χωρίς νέα μέτρα, προκαλώντας την οργή της κοινωνίας. Την οργή ένστολων που περικόπτεται ο μισθός τους, των νησιωτών που βλέπουν το ΦΠΑ να αυξάνεται, των ορεινών περιοχών που χάνουν το επίδομα θέρμανσης και των συμπολιτών μας, που βλέπουν τα σπίτια τους να χάνονται σε πλειστηριασμούς. Πιστεύετε ότι σας πιστεύουν οι πολίτες, όταν μιλάτε για έξοδο από τα Μνημόνια;», διερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους υπουργούς και τους βουλευτές της συμπολίτευσης.

Οι πολίτες γνωρίζουν ότι εσείς ψηφίσατε 4ο Μνημόνιο και έρχονται περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Ξέρουν ότι όσο πιο γρήγορα φύγετε, τόσο το καλύτερο», κατέληξε στην ομιλία του ο αρχηγός της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...