224
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση της Παρασκευής. Αντίστοιχες σκηνές αναμένονται και το Σάββατο | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Στην αμερικανική πρεσβεία «μεταφέρεται» η κρίση στη Συρία

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2018, 12:14
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση της Παρασκευής. Αντίστοιχες σκηνές αναμένονται και το Σάββατο
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Στην αμερικανική πρεσβεία «μεταφέρεται» η κρίση στη Συρία

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2018, 12:14

Το απόγευμα της Παρασκευής ήταν τα… προεόρτια: αντιρατσιστικές οργανώσεις έκαναν πορεία διαμαρτυρίας προς την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα και μολονότι υπήρξαν ευάριθμοι, έκαψαν την αστερόεσσα, φώναξαν αντιαμερικανικά συνθήματα και προκάλεσαν κυκλοφοριακό έμφραγμα. Τώρα όμως, μετά και την επίθεση από ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία κατά στόχων του Ασαντ τη νύχτα, αναλαμβάνει δράση το ΚΚΕ. Που διοργανώνει για το Σάββατο στο Σύνταγμα, στις 18.30 συγκέντρωση με πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

284314

Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Με τη σημερινή επίθεσή τους στη Συρία, οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, των σφαιρών επιρροής. Αυτός ο στόχος τους φέρνει σ’ αντιπαράθεση μ΄ άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και περιφερειακές δυνάμεις, με κυβερνήσεις που δεν τους είναι αρεστές, γιατί υπηρετούν ανταγωνιστικά σχέδια» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΚΚΕ υπό τον τίτλο «Ξεσηκωμός!»

«Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Με την αλληλεγγύη και την κοινή τους πάλη να ορθώσουν τείχος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να βάλουν στο στόχαστρο το σάπιο σύστημα που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους» καταλήγει η ανακοίνωση.