287
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς | Reuters

Σχοινάς σε Τσαβούσογλου: Είναι ώρα για θετικά βήματα

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2021, 21:04
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς
|Reuters

Σχοινάς σε Τσαβούσογλου: Είναι ώρα για θετικά βήματα

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2021, 21:04

«Είναι ώρα για θετικά βήματα» ανέφερε σε προσωπική του ανάρτηση στο twitter, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ότι καλωσόρισε τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών στην Κομισιόν την Πέμπτη και έκανε λόγο για «εποικοδομητικές συζητήσεις για τις επικείμενες ευκαιρίες και τις προκλήσεις».

Σημείωσε ότι η συνεργασία στο Mεταναστευτικό, την Aσφάλεια αλλά και το πρόγραμμα Erasmus Plus, βρίσκονται στην καρδιά της ανανεωμένης ατζέντας ΕΕ και Τουρκίας.

Σύντομη συνάντηση Τσαβούσογλου και με Φον ντερ Λάιεν

«Σύντομη ανταλλαγή απόψεων με τον τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχετικά με τα επόμενα βήματα στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας» είχε όπως ανακοίνωσε η ίδια, η πρόεδρος της Κομισιόν Ουρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της συνάντησης του τούρκου υπουργού με τον επίτροπο που έχει ως αρμοδιότητα τη διεύρυνση Ολιβερ Βαρχέλι.

Η Φον ντερ Λάιεν σημείωσε σε προσωπική της ανάρτηση ότι «ο διάλογος είναι απαραίτητος, αλλά περιμένουμε επίσης αξιόπιστες χειρονομίες επί του εδάφους”. Θα συνεργαστούμε με όλα τα κράτη μέλη μας για να εκπληρώσουμε την εντολή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...

Copyright 2015 - 2024 Protagon. All rights reserved