360
| Παύλος Μαυρίδης

Στρατηγικές επιβίωσης για αυτούς που ακούνε φωνές

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2016, 11:19

Στρατηγικές επιβίωσης για αυτούς που ακούνε φωνές

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2016, 11:19

Σε έναν κόσμο γεμάτο ετερόκλητες αφετηρίες ζωής, διαφορετικές διαδρομές και συγκρουσιακές καταστάσεις οι άνθρωποι συνειδητά ή ασυνείδητα αναπτύσσουν τρόπους και μεθόδους επιβίωσης. Προσπαθούν να ξεπεράσουν τα εμπόδια ορατά και αόρατα, τις δυσκολίες που τους δημιουργούν οι άλλοι ή το ίδιο τους το μυαλό, για να μπορέσουν να ζήσουν και στην καλύτερη περίπτωση να ευτυχήσουν.

Φανταστείτε ένα πρόσωπο, την Εϊμι. Στον πραγματικό κόσμο υπάρχουν πολλά πρόσωπα σαν την Amy. Είναι από τα πρόσωπα που ακούνε φωνές οι οποίες δεν φτάνουν σε άλλα αυτιά. Η Στρατηγική Επιβίωσης της Εϊμι είναι μία και απόλυτη. Θέλει να ζήσει ακόμα και όταν όλα γύρω της μοιάζουν τρομακτικά και αφιλόξενα. Θέλει να συμφιλιωθεί με τις φωνές που κατοικούν μέσα της, να την ακούσουν και να της δώσουν χώρο για να υπάρξει.

Καθημερινά η Εϊμι -και ο αόρατος θίασος που την ακολουθεί- γίνεται πρωταγωνίστρια σε μιούζικαλ, θρίλερ, κωμειδύλλιο ή τηλεπαιχνίδι. Όποιο και αν είναι το πλαίσιο, εκείνη αγωνίζεται με κάθε μέσο που διαθέτει ακόμα και όταν το μόνο όπλο που της έχει απομείνει είναι η λαβή από το σπαθί της ή μια οδοντόβουρτσα.

Τέσσερις ηθοποιοί επί σκηνής παρουσιάζουν τη ζωή της Εϊμι σε επτά κεφάλαια. Εναλλάσσονται σε ρόλους και διηγούνται μέσα από επιλεγμένα λεκτικά μοτίβα και μέσω σωματικής δράσης την ιστορία της, μια από τις 50 μαρτυρίες που υπάρχουν μέσα στο βιβλίο του βρετανικού δικτύου Ακούγοντας Φωνές.

H ομάδα μέσα από σειρά βιωματικών εργαστηρίων και λεκτικών/κινητικών αυτοσχεδιασμών δίνει σχήμα και μορφή στην αρχική ιστορία συμπλέκοντας τα πραγματικά γεγονότα με την μυθοπλασία. Η καθημερινότητα της ηρωίδας απεικονίζεται με τρόπο που συνδυάζει τον ρεαλισμό με την φαντασία και το χιούμορ με την συγκίνηση, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που άλλοτε θυμίζει πίνακα ζωγραφικής και άλλοτε θέατρο του παραλόγου.

Στρατηγικές Επιβίωσης. Μία ιλαροτραγωδία σε 4.711 πράξεις.

Παρουσιάζεται στο «ΚΕΤ» -Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91 και Σικίνου, στην Κυψέλη
Για 10 παραστάσεις, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:00.
Πρεμιέρα στις 27 Φεβρουαρίου 2016
Το Σάββατο 5 Μαρτίου μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση με μέλη του Hearing Voices Greece
Παίζουν: Βίκυ Αδάμου, Χρήστος Καπενής, Μαρία Μπαλούτσου, Γιώργος Νικολαίδης
Σκηνοθεσία: Βίκυ Αδάμου
Κίνηση: Άρτεμις Λαμπίρη
Μουσική Επιμέλεια – πρωτότυπη σύνθεση: Ορέστης Τάνης
Εικαστικό Περιβάλλον: Παρασκευή Φερεντίνου
Επιμέλεια και σύνθεση κειμένων: Χριστίνα Σαμπανίκου
Φωτισμοί – φωτογραφίες: Παύλος Μαυρίδης
Σκηνικά – κοστούμια: Lazy Boy*
Σύμβουλος Δραματουργίας: Εύη Προύσαλη
Βοηθός σκηνοθέτη: Άντζη Βαλσαμή

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...