192
Ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας | Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στουρνάρας: Να τηρηθεί η συμφωνία με τους Θεσμούς

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2018, 15:43
Ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας
|Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στουρνάρας: Να τηρηθεί η συμφωνία με τους Θεσμούς

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2018, 15:43

Στην τήρηση όσων η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με τους δανειστές της επιμένει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος επισημαίνει ακόμη ότι κάθε παρέκκλιση βάζει τη χώρα στο στόχαστρο των αγορών.

Σε παρέμβασή του το Σάββατο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», σημειώνει καταρχάς με αφορμή την ιταλική κρίση ότι η Ελλάδα που παραµένει «εύθραυστη» και ότι πρέπει να θωρακιστεί για να µην παρασυρθεί στη δίνη των διεθνών αναταράξεων.

Επισημαίνει την επιδείνωση του κλίµατος από τον Βορρά έως τον Νότο και από την Ανατολή έως τη ∆ύση. Ο εµπορικός και νοµισµατικός πόλεµος που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ µε την Κίνα και η αύξηση των επιτοκίων προκαλούν σεισµικές δονήσεις στις αγορές και, όπως τονίζει ο κεντρικός τραπεζίτης, δηµιουργούν ένα «οικονοµικό περιβάλλον λιγότερο φιλικό απ’ ό,τι είχε υποτεθεί».

Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι κάθε λάθος µπαίνει στο «µάτι» των αγορών που τιµωρούν τους αποκαλούµενους «αδύναµους κρίκους».

Τονίζει ότι η ευλαβική τήρηση από την Ελλάδα όλων των συµφωνηθέντων µε τους δανειστές της είναι µονόδροµος για να βγει από το κάδρο της κρίσης και να αποκαταστήσει την τρωθείσα αξιοπιστία της.

Όσον αφορά τις τράπεζες, ο κ. Στουρνάρας καλεί τα επιτελεία τους να αντιμετωπίσουν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...