463
Φίλης, Αναγνωστοπούλου, Τζάκρη, Χριστοδουλοπούλου ανακάλυψαν ότι ο Καμμένος είναι επικίνδυνος... | CreativeProtagon

Ξαφνικά στον ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκαν ότι ο Καμμένος είναι ο «Ελληνας Ορμπαν»…

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2018, 10:49
Φίλης, Αναγνωστοπούλου, Τζάκρη, Χριστοδουλοπούλου ανακάλυψαν ότι ο Καμμένος είναι επικίνδυνος...
|CreativeProtagon

Ξαφνικά στον ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκαν ότι ο Καμμένος είναι ο «Ελληνας Ορμπαν»…

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2018, 10:49

Στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βγήκαν ξαφνικά στο ξέφωτο της αλήθειας. Τριάμισι χρόνια συγκυβερνούσαν με τον Πάνο Καμμένο και τους άλλους των ΑΝΕΛ και διατυμπάνιζαν ότι αλλάζουν τη χώρα (προς το καλύτερο κατά την άποψή τους). Και τώρα, αντιλήφθηκαν πως ο σύμμαχός τους δεν βοηθάει τη χώρα και είναι μια ελληνική εκδοχή του Σαλβίνι της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά ή -ακόμα χειρότερα- του Ούγγρου Ορμπαν.

Τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να κάνουν δηλώσεις στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για να την υπερασπιστούν ύστερα από την επίθεση που εξαπέλυσε ο υπουργός Αμυνας εναντίον της την Παρασκευή με αναρτήσεις του στο Twitter.

Οι δηλώσεις των τεσσάρων (Νίκος Φίλης, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Θεοδώρα Τζάκρη και Σία Αναγνωστοπούλου) καταγράφονται λίγες μόλις ώρες πριν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα ανοίξει με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, του ανθρώπου δηλαδή που διόρισε, ανέχτηκε και προστάτευσε τον κ. Καμμένο ως υπουργό Αμυνας τόσα χρόνια τώρα.

Η «Εφ. Συν.» επιστρατεύει τους Φίλη, Χριστοδουλοπούλου, Τζάκρη και  Αναγνωστοπούλου προκειμένου να περιγράψει την «ομαδική αποδοκιμασία» προς το πρόσωπο του κ. Καμμένου, όπως τιτλοφορεί και το συγκεκριμένο άρθρο.

«Η κυβέρνηση έχει προγραμματικές δηλώσεις ιδιαίτερα για το μείζον εθνικό θέμα τις οποίες οφείλει να σέβεται και να υπηρετεί ως κορυφαίος υπουργός. Δεν είναι υπουργός α λα καρτ. Με τις δηλώσεις του, τον υποτελή φιλοαμερικανισμό του και τις επινοήσεις για άξονες στο πλαίσιο ενός “ψυχρού” βαλκανικού πολέμου, επιβαρύνει τη διεθνή θέση της χώρας και δοκιμάζει την κυβερνητική συνοχή», λέει ο Νίκος Φίλης και συνεχίζει: «Είναι χίμαιρα και μάλιστα επικίνδυνη και αυτοκαταστροφική για τον ίδιο να θέλει να το παίξει Έλληνας Σαλβίνι ή Όρμπαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πάρει τα μέτρα του».

«Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρωθυπουργός με τον υπουργό Εξωτερικών υποστηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και προεξοφλούν την ψήφισή της από τη Βουλή, τόσο ο υπουργός Άμυνας αναζητά τρόπους να διαφοροποιηθεί και να κάνει θόρυβο. Το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται δεν δικαιολογεί όμως τίποτα από όσα επινοεί», δηλώνει αρχικά η Τασία Χριστοδουλοπούλου και συμπληρώνει: «Αντίθετα εντείνει τον φαύλο κύκλο στον οποίο βρίσκεται. Η κρίση του κ. Καμμένου δεν μπορεί να γίνει και κρίση της κυβέρνησης. Όσο νωρίτερα το καταλάβει, τόσο ο κ. Καμμένος όσο και η αντιπολίτευση, τόσο καλύτερα για όλους».

«Η εξωτερική πολιτική διαμορφώνεται μόνο από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών» σημειώνει στη δήλωσή της η Σία Αναγνωστοπούλου.

«Δυστυχώς ο κ. Καμμένος δεν κατανοεί πλέον τον ρόλο του ως μέλος της κυβέρνησης, αλλά ως ένας ιδιότυπος ανεξάρτητος κυβερνητικός εταίρος. Είναι προφανές ότι η σύγχυση του κ. Καμμένου σχετικά με τον ρόλο του προκύπτει από την πολιτική του αγωνία για την επόμενη ημέρα αλλά και την αδυναμία κατανόησης των πραγματικών συμφερόντων της χώρας μας σχετικά με την εξωτερική της πολιτική», επισημαίνει η Θεοδώρα Τζάκρη. «Οι παραφωνίες δεν βοηθούν ούτε την εικόνα της χώρας, ούτε την εικόνα της κυβέρνησης. Αυτό θα πρέπει ο κ. Καμμένος να το αντιληφθεί» ολοκληρώνει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News