550
Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί πανηγυρίζει. Ήταν η βραδιά του | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Στον τελικό του Conference League o Ολυμπιακός – νίκησε ξανά την Αστον Βίλα!

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2024, 00:05
Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί πανηγυρίζει. Ήταν η βραδιά του
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Στον τελικό του Conference League o Ολυμπιακός – νίκησε ξανά την Αστον Βίλα!

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2024, 00:05

H δεύτερη συμμετοχή ελληνικού συλλόγου σε τελικό ευρωπαϊκού κυπέλλου είναι γεγονός. Πενήντα τρία χρόνια μετά το θρυλικό «Γουέμπλεϊ», τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του Παναθηναϊκού με τον Αγιαξ (0-2), ο Ολυμπιακός απέκτησε το βράδυ της Πέμπτης, το δικό του άγγιγμα στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική Ιστορία: σε ένα καταπληκτικό ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης», οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, του ανθρώπου που αναμόρφωσε σε λίγους μήνες την ομάδα, νίκησαν 2-0 την φημισμένη Αστον Βίλα και σε συνδυασμό με το υπέρ τους 4-2 στην Αγγλία πριν μία εβδομάδα, προκρίθηκαν στον τελικό του Conference League.

O τρίτος τη τάξει τελικός των διασυλλογικών διοργανώσεων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου στην Αθήνα, συγκεκριμένα στη Νέα Φιλαδέλφεια και στο OPAP Arena. Θα παίξουν η ιταλική Φιορεντίνα και ο Ολυμπιακός, γεγονός που σημαίνει κάποια πράγματα για τη διαχείριση των οπαδών —σε μια χώρα που ούτε να διεξάγει τελικό Κυπέλλου δεν μπορεί— καθώς είναι γνωστή η αντιπαλότητα των οπαδών των ερυθρολεύκων και αυτών της ΑΕΚ που θεωρούν το στάδιο του τελικού «δικό» τους.

Αλλά ας επιστρέψουμε στο ματς του «Γ. Καραϊσκάκης». Που είχε έναν πρωταγωνιστή: τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος με δύο γκολ, στο 10′ και στο 78′, επισφράγισε την ανωτερότητα των ερυθρολεύκων στα δύο ματς με την Αστον Βίλα.

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικά και για τις δυο ομάδες, καθώς η Άστον Βίλα βιαζόταν για ένα γρήγορο γκολ. Ωστόσο ήταν ο ο Ολυμπιακός που άνοιξε το σκορ μόλις στο 10ο λεπτό με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, μετά από εξαιρετική συνεργασία των Ποντένσε και Κίνι, με την παράλληλη πάσα στο ύψος της μικρής περιοχής να φτάνει στον Μαροκινό για να κάνει το 1-0 εκτελώντας τον αργεντινό γκολκίπερ Μαρτίνες.

Στη συνέχεια ο Μεντιλίμπαρ, ο προπονητής του Ολυμπιακού, προσπάθησε να παγώσει τον ρυθμό του αγώνα και εν πολλοίς τα κατάφερε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν έδειξε σημάδια κόπωσης από την πίεση της Άστον Βίλα, καθώς οι Άγγλοι δεν ήταν καλά στημένοι. Στο 60ο λεπτό ένα συρτό σουτ του Ντιαμπί από την γωνία της μεγάλης περιοχής βρήκε σε ετοιμότητα τον Κωνσταντή Τζολάκη, με τον Κάρμο να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ. Οι Έσε και Τσικίνιο είχαν εξαιρετικές τοποθετήσεις και ανασταλτικά ταλαιπώρησαν τους παίκτες του Έμερι καθώς δεν είχαν λύσεις για να ελιχθούν στον χώρο του κέντρου. Οι μονομαχίες στον χώρο του κέντρου είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, με τον διαιτητή να κρατάει το παιχνίδι σε χαμηλά επίπεδα σταματώντας το σε κρίσιμα σημεία για να μην ξεφύγει.

Τα τελευταία λεπτά κύλισαν ομαλά για την ομάδα του Ολυμπιακού, που δεν μπορούσε να χάσει την πρόκριση στο μεγάλο τελικό του Conference League, αλλά ο Ελ Κααμπί είχε κρατήσει το καλύτερο για το τέλος. Ο Μαροκινός έπαιξε στα όρια του offside από την γραμμή του κέντρου, μετά την μπαλιά του Τζολάκη εκτελώντας για δεύτερη φορά τον Μαρτίνες για να στείλει την ομάδα του στον τελικό της 29ης Μαΐου με το 2-0 να είναι το τελικό σκορ.

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ρέτσος, Κίνι, Ροντινέι, Κάρμο, Ιμπόρα (73′ Όρτα), Έσε, Τσικίνιο, Ποντένσε (63′ Μασούρας), Φορτούνης, Ελ Κααμπί

Αστον Βίλα (Έμερι): Μαρτίνες, Κας, Κάρλος, Τόρες, Ντίνιε, Κόνσα, Μακγκίν, Μπέιλι (86′ Κέλιμαν), Λουίζ, Ντιαμπί (58′ Ντουράν), Γουότκινς

Την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό έσπευσε να πανηγυρίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα social media:

Ακολούθησαν αναρτήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...