316
Μετά τη φωτιά, αντιμέτωποι με την αναλγησία του κράτους οι πυρόπληκτοι στο Μάτι | INTIMEnews

Πυρόπληκτοι – έρμαια κρατικού παραλογισμού: Του κατέσχεσαν το ακατάσχετο επίδομα για το Μάτι

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2018, 14:50
Μετά τη φωτιά, αντιμέτωποι με την αναλγησία του κράτους οι πυρόπληκτοι στο Μάτι
|INTIMEnews

Πυρόπληκτοι – έρμαια κρατικού παραλογισμού: Του κατέσχεσαν το ακατάσχετο επίδομα για το Μάτι

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2018, 14:50

Δικαιούχος επιδόματος πυρόπληκτου μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι είδε αρχικά το ποσό να κατάσχεται από την Εφορία λόγω οφειλών και λίγες ώρες μετά την καταγγελία του στην κάμερα χρειάστηκε η παρέμβαση του ίδιου του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή για να του επιστραφούν τα χρήματα.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο Θάνος Καζακίδης, κάτοικος της περιοχής που επλήγη από τη φονική πυρκαγιά, κατήγγειλε ότι το επίδομα κατατέθηκε μεν στις 6 Αυγούστου αλλά είδε να κατάσχεται μέρος αυτού για οφειλή λόγω ΕΝΦΙΑ, και παρά το γεγονός ότι το εν λόγω επίδομα έχει χαρακτηρισθεί από την κυβέρνηση ως ακατάσχετο (με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως). Με βάση τη σχετική Υπουργική Απόφαση, το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης προς τους πυρόπληκτους είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και δεν συμψηφίζεται με άλλα χρέη.

Παρ΄όλα αυτά όπως είπε ο κ. Καζακίδης, το επίδομα κατατέθηκε στον λογαριασμό του στις 6 Αυγούστου έκανε ανάληψη 1.250 ευρώ που είναι το ακατάσχετο όριο και το υπόλοιπο ποσό δεσμεύτηκε για τις οφειλές στην εφορία.

Για την επίλυση του ζητήματος χρειάστηκε η προσωπική παρέμβαση του διοικητή της ΑΑΔΕ ο οποίος επικοινώνησε με τον πυρόπληκτο. Η κατάσχεση του επιδόματος ήρθη, πηγές ωστόσο της ΑΑΔΕ σημείωναν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο για το περιστατικό ότι η Εφορία δεν μπορεί να ξέρει αν το ποσό είναι ακατάσχετο ή όχι, απλώς διαπιστώνει ότι υπάρχουν χρήματα στο λογαριασμό και αν υπάρχουν οφειλές τα παίρνει!

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προκειμένου να αποφευχθούν αντίστοιχα κρούσματα στο μέλλον, ο κ. Πιτσιλής έδωσε οδηγία στις ΔΟΥ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, όταν «βλέπουν» κατάθεση ποσού 5.000 ευρώ (το οποίο αντιστοιχεί στο επίδομα προς τους πυρόπληκτους).

Με άλλα λόγια για να μην κατασχεθεί το εκ του νόμου ακατάσχετο επίδομα, οι πυρόπληκτοι ίσως να χρειαστεί να ξαναβγούν στις τηλεοπτικές εκπομπές για να καταγγείλουν το νέο «κακό» που τους βρήκε και σίγουρα ένα… «μέσο» του βεληνεκούς Πιτσιλή ώστε να αρθεί τυχόν παράνομη κατάσχεση!

Και ο παραλογισμός του κράτους απέναντι (και στον καρβουνιασμένο) πολίτη συνεχίζεται…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...