220
Ομάδα σεκιούριτι προσέλαβε το πανεπιστήμιο του Ντέραμ για να αποτρέψει την παραβίαση των περιορισμών για τον κορονοϊό από τους φοιτητές του | Twitter

«Στο κόκκινο» τα βρετανικά πανεπιστήμια με χιλιάδες κρούσματα

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2020, 11:22
Ομάδα σεκιούριτι προσέλαβε το πανεπιστήμιο του Ντέραμ για να αποτρέψει την παραβίαση των περιορισμών για τον κορονοϊό από τους φοιτητές του
|Twitter

«Στο κόκκινο» τα βρετανικά πανεπιστήμια με χιλιάδες κρούσματα

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2020, 11:22

Σχεδόν 1.000 φοιτητές του βρετανικού πανεπιστημίου Ντέραμ και 800 του Νιούκασλ διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα.

Το Ντέραμ στη βόρεια Αγγλία ανακοίνωσε ότι 958 φοιτητές και έξι μέλη του προσωπικού του έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2  μέσα σε επτά ημέρες.

Εκπρόσωπος του ιδρύματος ανέφερε ότι «τις τελευταίες επτά ημέρες ο αριθμός των καταγεγραμμένων θετικών κρουσμάτων μεταξύ των φοιτητών και του προσωπικού αυξανόταν σταθερά, με περίπου 100-150 νέα να αναφέρονται καθημερινά. Παρακολουθούμε ενεργά και συστηματικά την κατάσταση και τη διαχειριζόμαστε σε συνεργασία με ειδικούς σε θέματα δημόσιας υγείας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο και λαμβάνουμε περαιτέρω μέτρα όπου απαιτείται».

Πρόσθεσε ότι τα μέλη του προσωπικού και οι φοιτητές, που έχουν μολυνθεί, τέθηκαν σε απομόνωση όπως ορίζουν οι συστάσεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) και έχουν «την πλήρη υποστήριξή μας».

Από την αρχή του εξαμήνου, συνολικά 1.209 φοιτητές και 11 μέλη του προσωπικού στο Ντέραμ έχει επιβεβαιωθεί πως μολύνθηκαν από τον κορονοϊό.

Το πανεπιστήμιο έχει περίπου 4.000 εργαζόμενους και 20.500 φοιτητές.

Στο πανεπιστήμιο του Νιούκασλ, 749 φοιτητές και 11 μέλη του προσωπικού διαγνώστηκαν με κορονοϊό το τελευταίο επταήμερο, με το σύνολο των κρουσμάτων να φθάνει τα 2.000 από την έναρξη του φθινοπωρινού εξαμήνου.

Αρκετά ακόμη βρετανικά πανεπιστήμια έχουν παρουσιάσει εκατοντάδες κρούσματα στις τάξεις τους, ανάμεσά τους δύο στο Μάντσεστερ και ένα στο Σέφιλντ, που ήδη έχουν αναστείλει τα μαθήματα με φυσική παρουσία και κάνουν παραδόσεις μόνο ψηφιακά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...