364
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την παρέμβασή του μετά το νικηφόρο -όπως ισχυρίζεται- για τον ίδιο αποτέλεσμα | REUTERS/Carlos Barria

Ο Τραμπ πουλάει τρέλα: Εγώ νίκησα, θα τους πάω στα δικαστήρια

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2020, 09:49
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την παρέμβασή του μετά το νικηφόρο -όπως ισχυρίζεται- για τον ίδιο αποτέλεσμα
|REUTERS/Carlos Barria

Ο Τραμπ πουλάει τρέλα: Εγώ νίκησα, θα τους πάω στα δικαστήρια

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2020, 09:49

Το «χαρτί» της νοθείας, με την οποία οι αντίπαλοί του δήθεν προσπαθούν να του κλέψουν την εκλογική νίκη, έπαιξε ο Ντόναλντ Τραμπ, που εμφανίστηκε αργά τη νύχτα της Τρίτης (πρωί ώρα Ελλάδος) στον Λευκό Οίκο, σε μια φιέστα με εμβατήρια και χειροκροτήματα. Με τη Μελάνια Τραμπ και τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς στο πλευρό του.

Στις δηλώσεις του που ακολούθησαν αυτές του Μπάιντεν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι έχει κερδίσει από όσους έχουν πάει να ψηφίσουν την ημέρα των εκλογών και θα γιόρταζε, αλλά οι επιστολικές ψήφοι τού χάλασαν το πάρτι που ετοίμαζε.

Μια αξιοθρήνητη ομάδα ανθρώπων προσπαθεί να κλέψει τη νίκη από τον λαό, είπε. «Είναι μια ντροπή για το έθνος, ντροπή για τις ΗΠΑ», προσέθεσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν αυτοανακηρύχθηκε νικητής. Αλλά πρόωρα και παραπλανητικα (αν όχι και ψευδώς) είπε ότι νίκησε σε κρίσιμες πολιτείες, χωρίς τα μέχρι εκείνη τη στιγμή αποτελέσματα να τον επιβεβαιώνουν, ούτε οι συγκεκριμένες νίκες να έχουν πιστοποιηθεί από κάποιον ανεξάρτητο παράγοντα.

Ο Τραμπ άρχισε μάλιστα να απαριθμεί τις πολιτείες που κέρδισε, κάποιες χωρίς να το περιμένει όπως είπε, μολονότι δεν είχε καν τελειώσει η καταμέτρηση των ψήφων σε όλες – και πάντως όχι με τις επιστολικές ψήφους.

«Ημασταν έτοιμοι να πανηγυρίσουμε αλλά τα αποτελέσματα σταμάτησαν», παραπονέθηκε.

«Κερδίσαμε στη Φλόριντα άνετα. Κερδίσαμε στο Οχάιο. Κερδίσαμε στο Τέξας. Είναι ξεκάθαρο ότι κερδίσαμε την Τζόρτζια, δεν μπορούν να μας πιάσουν. Κερδίσαμε ξεκάθαρα και τη Βόρεια Καρολίνα, δεν μπορούν να μας πιάσουν. Εχουμε και πολλές ψήφους στην Αριζόνα, αλλά κάποιος (το Fox) το ανακοίνωσε ότι έκλεισε. Ομως πολλές ψήφοι δεν έχουν καταμετρηθεί. Από τις περιοχές Τραμπ. Μπορεί να χάσουμε, αλλά το παιχνίδι είναι ανοιχτό. Αλλά το κυριότερο: κερδίζουμε στην Πενσιλβάνια με μεγάλη διαφορά, κερδίζουμε το Μίσιγκαν με μεγάλη διαφορά» υποστήριξε, ουσιαστικά αμφισβητώντας την όλη διαδικασία.

Η «βόμβα» ήλθε όμως στο τέλος της παρέμβασης του Τραμπ. Θα προσφύγουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο και θα ζητήσουμε να σταματήσει η καταμέτρηση, είπε χωρίς να διευκρινίσει με σαφήνεια ποιο θα είναι το αίτημα.

Ουσιαστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τη στρατηγική που είχε εδώ και καιρό περιγράψει, όταν αρνείτο να δεσμευτεί σε ομαλή μετάβαση της εξουσίας, κατηγορούσε την επιστολική ψήφο ως νοθεία κ.λπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...