204
Ο Τζο Μπάιντεν με τη σύζυγό του Τζιλ στις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του | REUTERS/Brian Snyder

«Είμαστε σε τροχιά νίκης» – Ο Μπάιντεν συστήνει υπομονή

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2020, 08:00
Ο Τζο Μπάιντεν με τη σύζυγό του Τζιλ στις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του
|REUTERS/Brian Snyder

«Είμαστε σε τροχιά νίκης» – Ο Μπάιντεν συστήνει υπομονή

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2020, 08:00

Η καταμέτρηση θα πάρει πολλές ώρες πριν υπάρξει οριστικό αποτέλεσμα, τόνισε ο Τζο Μπάιντεν σε δήλωση που έκανε αργά την Τρίτη (ώρα Ανατολικής Αμερικής), ενώ συνεχιζόταν το θρίλερ με την καταμέτρηση στις πολιτείες-κλειδιά που θα κρίνουν το αποτέλεσμα. Εμφανίστηκε όμως αισιόδοξος, αλλά όχι απόλυτα βέβαιος, ότι τελικά θα είναι και ο νικητής των εκλογών.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών από το Ντέλαγουερ βγήκε πρώτος να κάνει δήλωση –ο Ντόναλντ Τραμπ έμενε σιωπηλός ακόμη και στο Twitter– σε μια βραδιά που αποδεικνυόταν πολύ μακρά.

«Το ξέραμε ότι αυτό θα κρατούσε πολύ, μέχρι και αύριο το βράδυ», είπε στους οπαδούς του ο Μπάιντεν. «Εχουμε καλά νέα,  πιστεύω ότι θα κερδίσουμε».

Ο Μπάιντεν αναφέρθηκε ονομαστικά σε πολιτείες τις οποίες ευελπιστεί ότι θα κερδίσει και τελικά, μαζί τους, και τη μάχη για τον Λευκό Οίκο.

«Πιστεύω ότι κερδίσαμε την Αριζόνα και τη Μινεσότα, αλλά και την Τζόρτζια, το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν», τόνισε.

«Ο αριθμός των πρόωρων ψήφων είναι πρωτοφανής, θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί – κάθε ψήφος μετράει», είπε στους οπαδούς τους που τους ευχαρίστησε.

Αργότερα, απαντώντας στο tweet του Τραμπ, για «απόπειρα κλοπής των εκλογών» από τους Δημοκρατικούς, ο Μπάιντεν έγραψε: «Δεν επαφίεται ούτε σε εμένα, ούτε στον Ντόναλντ Τραμπ να ανακηρύξει τον νικητή αυτών των εκλογών. Επαφίεται στους ψηφοφόρους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...