276
Η συζήτηση της συμφωνίας συνεχίζεται πλέον στην Ολομέλεια | INTIMEnews

Στην Ολομέλεια της Βουλής η Συμφωνία των Πρεσπών – στη δημοσιότητα το τελικό κείμενο

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2019, 17:45
Η συζήτηση της συμφωνίας συνεχίζεται πλέον στην Ολομέλεια
|INTIMEnews

Στην Ολομέλεια της Βουλής η Συμφωνία των Πρεσπών – στη δημοσιότητα το τελικό κείμενο

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2019, 17:45

Πέρασε το απόγευμα της Τρίτης, κατά πλειοψηφία από τη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής η Συμφωνία των Πρεσπών που πλέον εισάγεται προς κύρωση στην Ολομέλεια με σκοπό να ψηφιστεί ως το βράδυ της Πέμπτης.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών

Με βάση το άρθρο 91 παρ. 6 του Κανονισμού της Βουλής, μετά την επεξεργασία και την εξέταση τoυ νομοσχεδίου, η αρμόδια διαρκής επιτρoπή συντάσσει και υπoβάλλει πρoς στην Ολομέλεια την έκθεσή της, στην οποία θα περιλαμβάνεται η θετική εισήγηση της επιτροπής επί του σχεδίου νόμου.

Η συζήτηση του σχεδίου νόμου «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845(1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών» στην Ολομέλεια αρχίζει την Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου προς Παρασκευή 25 Ιανουαρίου.

Τι αναφέρει η Συμφωνία των Πρεσπών [ελληνικά & αγγλικά]

Οσο για το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής από την ΝΔ κατά της κυβέρνησης ως έσχατο μέσο για να μπλοκαριστεί η ψήφιση της συμφωνίας, κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει «καλύτερο δώρο».

«Είναι γνωστό πως ο κ. Μητσοτάκης είναι χορηγός της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στο Κοινοβούλιο, αλλά ότι θα έκανε τέτοιο δώρο δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε», ανέφερε συγκεκριμένα συνεργάτης του Πρωθυπουργού κληθείς να σχολιάσει τις φήμες περί πρότασης μομφής από την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Μία εβδομάδα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, μία δεύτερη νίκη της κυβερνητικής πλειοψηφίας και αυτή τη φορά με τους εναντίον ψηφίσαντες να είναι πολύ λιγότεροι από 148, είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί», τόνισε χαρακτηριστικά, για να συμπλήρωσει με νόημα: «Ανυπομονούμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...