173
Ο Πέτρε Σιλέγκοφ, στο μέσο, σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους | facebook.com/petreshilegov

Στην Αθήνα ο δήμαρχος Σκοπίων καλεσμένος του Γιώργου Καμίνη

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2018, 16:19
Ο Πέτρε Σιλέγκοφ, στο μέσο, σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους
|facebook.com/petreshilegov

Στην Αθήνα ο δήμαρχος Σκοπίων καλεσμένος του Γιώργου Καμίνη

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2018, 16:19

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Παρασκευή ο δήμαρχος των Σκοπίων Πέτρε Σιλέγκοφ, έπειτα από επίσημη πρόσκληση του δήμαρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

Ο κ. Καμίνης θα υποδεχθεί τον ομόλογό του στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας την Παρασκευή στις 10:00. Θα ακολουθήσει συνάντηση τους και δηλώσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

Η πρόσκληση Καμίνη προς τον ομόλογό του εντάσσεται στην πολιτική συνεργασίας μεταξύ των πόλεων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών για κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα που επιδιώκει ο δήμαρχος της Αθήνας.

Ο Πέτρε Σιλέγκοφ εξελέγη δήμαρχος Σκοπίων τον Νοέμβριο του 2017 με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM), από το οποίο προέρχεται και ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ. Είχε υπάρξει μεταξύ άλλων αντιπρόεδρος, εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής του κόμματος.

Γεννήθηκε το 1969 στα Σκόπια και σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο «Κύριλλος και Μεθόδιος» της πόλης των Σκοπίων. Ασκησε τη δικηγορία και αργότερα αναμείχθηκε με την πολιτική.

Το 2013 έγινε εκπρόσωπος Τύπου του SDSM και το 2016 εξελέγη αντιπρόεδρος του κόμματος. Εν τω μεταξύ, το 2014 και το 2016, εξελέγη βουλευτής, θέση από την οποία παραιτήθηκε πριν αναλάβει τη δημαρχία των Σκοπίων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...