438
| George Vitsaras / SOOC

Στη Βουλή από τη ΝΔ η πρόταση Προανακριτικής για τον Νίκο Παππά

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2021, 12:51
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/03/2021, 14:25
|George Vitsaras / SOOC

Στη Βουλή από τη ΝΔ η πρόταση Προανακριτικής για τον Νίκο Παππά

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2021, 12:51
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/03/2021, 14:25

Κατετέθη την Τρίτη στη Βουλή η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα, Νίκο Παππά, και την εμπλοκή του στην υπόθεση «SYRIZA Channel – Kαλογρίτσα».

Η πρόταση που αφορά τον ρόλο του πρώην υπουργού στον πολυσυζητημένο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, ήρθε σε συνέχεια της διαβίβασης της σχετικής δικογραφίας από τη Δικαιοσύνη τον περασμένο μήνα.

Στην πρόταση της ΚΟ της ΝΔ ζητείται η διερεύνηση των χειρισμών του κ. Παππά για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της παράβασης καθήκοντος.

H δικογραφία είχε ως βάση τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, για εμπλοκή του πρώην υπουργού Επικρατείας στη συμμετοχή του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες με χρήματα τα οποία όπως υποστήριξε, τού κατέβαλε με άλλη αιτιολογία, ο λιβανέζικος κατασκευαστικός Ομιλος CCC.

Στη δικογραφία μεταξύ άλλων αναφερόταν πως «προκύπτουν στοιχεία τέλεσης αξιόποινων πράξεων, φερόμενων ως τελεσθέντων κατά τη διάρκεια των ετών 2015-2016 και κατά την άσκηση των καθηκόντων του, από έχοντα την ιδιότητα του υπουργού κατά τον προειρημένο χρόνο Νικόλαο Παππά».

Σε δικαστικό επίπεδο η προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες του κ. Καλογρίτσα, ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά του επιχειρηματία, στο πλαίσιο της δικαστικής αντιδικίας του με τον κατασκευαστικό λιβανέζικο όμιλο CCC. Ο κ. Καλογρότσας έκανε λόγο για εικονική συναλλαγή τους, από την οποία του δόθηκαν τρία εκατ. ευρώ ώστε να μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο επιχειρηματίας έχει κατηγορήσει ευθέως τον κ. Παππά ότι είχε ρόλο «οργανωτή» στο σχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, με σκοπό «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».

Ο εργολάβος υποστήριξε μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας πως επειδή εκείνος δεν είχε τις προϋποθέσεις για να μετέχει στο διαγωνισμό τον είχε προσεγγίσει ο κ. Παππάς και συνεργάτες του.

Σε μια πρώτη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Κουμουνδούρου έκανε λόγο για κίνηση αντιπερισπασμού της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφού απέτυχε παταγωδώς στα κρίσιμα μέτωπα της πανδημίας και της οικονομίας, αναζητά σωσίβιο σε προανακριτικές επιτροπές. Πρόκειται για κίνηση πολιτικής απελπισίας. Η κυβέρνηση που έχει χειραγωγήσει σχεδόν το σύνολο των ΜΜΕ με κρατικές διαφημιστικές δαπάνες και έχει απαλλάξει τους ιδιοκτήτες καναλιών από την υποχρέωση καταβολής της ετήσιας δόσης, στήνει προανακριτική για να δικάσει τον ΣΥΡΙΖΑ που για πρώτη φορά εφάρμοσε το Σύνταγμα και υποχρέωσε τους καναλάρχες να βάλουν το χέρι στη τσέπη. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης καλό είναι να γνωρίζει ότι κανένας αντιπερισπασμός δεν θα καταφέρει να σταματήσει τη κατάρρευση της κυβέρνησής του», ανέφεραν από την Κουμουνδούρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...