464
O Χρήστος Καλογρίτσας προοριζόταν για μπροστάρης της μιντιακής εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά... |

Ολοι μιλάνε για τη… White Porscha

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2020, 08:15
O Χρήστος Καλογρίτσας προοριζόταν για μπροστάρης της μιντιακής εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά...
|

Ολοι μιλάνε για τη… White Porscha

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2020, 08:15

Από την ώρα που κατατέθηκε η μηνυτήρια αναφορά του Χρήστου Καλογρίτσα χθες το μεσημέρι, ένα ερώτημα κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία: ποιος είναι η White Porscha που αναγράφεται σε ένα e-mail που λαμβάνει ο συνεργάτης του κ. Καλογρίτσα, Κυριάκος Τόμπρας, από τον Φουάντ Χούρι της λιβανέζικων συμφερόντων CCC.

Ο Φουάντ Χούρι γράφει τότε προς τον κ. Τόμπρα:

«Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος για την τελική συναλλαγή. Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνει σε αυτή τη φόρμουλα…».

Με άλλα λόγια, ο Φουάντ Χούρι περιγράφει στον κ. Τόμπρα μια στημένη διαδικασία, για την οποία δεν πρέπει να υπάρχει ίχνος ως προς την τελική συναλλαγή. Εξ ου και προτείνεται η φόρμουλα για το έμβασμα μέσω Κύπρου.

Αν πιστέψουμε τον κ. Καλογρίτσα, ο Λευκός Οίκος είναι το Μέγαρο Μαξίμου. Τι είναι, όμως, η White Porscha; Σε ορισμένα δημοσιογραφικά γραφεία βιάστηκαν να φτάσουν σε ένα συμπέρασμα, εκτιμώντας ότι ο Χούρι βιαζόταν και έγραψε κάτι που διορθώθηκε με το… auto-correct του κινητού του. Τέτοιοι επιχειρηματίες, όμως, δεν κάνουν εύκολα τόσα λάθη. Porscha είναι μια ύπαρξη, η οποία στις ΗΠΑ και ειδικά στις μεσοδυτικές πολιτείες, δηλαδή στη βαθιά Αμερική, χρησιμοποιείται για να περιγραφεί ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου. Ο πρόεδρος, με άλλα λόγια. Μια «άμωμη ύπαρξη», λοιπόν, αναφέρεται, έστω και κωδικοποιημένα, δίπλα στον Λευκό Οίκο.

Αν, λοιπόν, όπου Λευκός Οίκος ίσον Μαξίμου, τότε ίσως αυτή η φράση να αναφέρεται στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, παρ’ ότι τοποθετήθηκε με σπουδή για το θέμα της λίστας των ΜΜΕ, δεν έχει ακόμα απαντήσει για τις κατηγορίες που εκτοξεύονται με ρυθμό πολυβόλου ότι, επί της ουσίας, όλες αυτές οι παρασκηνιακές μεθοδεύσεις ήταν, τουλάχιστον, εν γνώσει του. Άλλωστε, με βάση τις πληροφορίες που διακινούνται στο παρασκήνιο, η πλευρά ΣΥΡΙΖΑ είχε προσεγγίσει από νωρίς την πλευρά Χούρι, ανοίγοντας τη βεντάλια των πιθανών πεδίων συνεργασίας. Και κάπου εκεί έπεσε και η ιδέα του καναλιού, με μπροστάρη τον Χρήστο Καλογρίτσα. Η συνέχεια αποδείχτηκε ένα φιάσκο, με αποτέλεσμα τώρα η εταιρεία των Χούρι να ζητά τα 3 εκατ. που έδωσε για να καταθέσει εκπρόθεσμα την εγγυητική του ο κ. Καλογρίτσας, προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό.

Οπως, δε, θυμόταν κάποιος παρατηρητικός, πριν από 4 χρόνια, στις 10 Οκτωβρίου του 2016, σε μια προ ημερησίας συζήτηση για τη διαπλοκή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει ότι «η υπόθεση του διαγωνισμού – φιάσκο για τις τηλεοπτικές άδειες θα διδάσκεται, για πολλά χρόνια, στα Πανεπιστήμια ως πρότυπο διαπλοκής». Αν μη τι άλλο, τώρα έρχονται στην επιφάνεια στοιχεία ότι το Μέγαρο Μαξίμου μεθόδευε κανονικά τη δημιουργία ενός ΣΥΡΙΖΑ TV.

Μένει να φανεί, αν θα αποκαλυφθεί η ταυτότητα και της White Porscha, για την οποία όλοι μιλάνε. Ισως στα επόμενα επεισόδια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...