459
Πλατιά χαμόγελα σε παλαιότερη συνάντηση Μητσοτάκη - Θεοδωράκη | Menelaos Myrillas / SOOC

Σταύρος Θεοδωράκης: «Το Ποτάμι είναι ντελικατέσεν»

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2016, 17:28
Πλατιά χαμόγελα σε παλαιότερη συνάντηση Μητσοτάκη - Θεοδωράκη
|Menelaos Myrillas / SOOC

Σταύρος Θεοδωράκης: «Το Ποτάμι είναι ντελικατέσεν»

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2016, 17:28

«Ο Μητσοτάκης ανοίγει νέο πολύ μεγαλύτερο μαγαζί και φωτίζει τον δρόμο μας. Συνεργαζόμαστε και με τον διάβολο για να αλλάξουμε τη χώρα, πόσο μάλλον με αυτούς που έχουν μεταρρυθμιστικές ιδέες, προς το παρόν όμως ομόφωνα αποφασίσαμε να μην πάμε με τα γερασμένα σχήματα».

Οι δηλώσεις αυτές, αλλά και ο σχολιασμός σε άλλα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας, έγιναν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στη συνέντευξη που παραχώρησε ο επικεφαλής του Ποταμιού στην εκπομπή «Αταίριαστοι» και στους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα.

«Ας μιλήσουμε καλύτερα για τις μεταρρυθμιστικές αλλαγές και όχι για το πού ανήκει ο καθένας μας» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, για τη στάση του Ποταμιού απέναντι στην αλλαγή της προεδρίας στη ΝΔ.

«Το Ποτάμι είναι ένα ντελικατέσεν, σαν ένα παλιό παντοπωλείο μεταρρυθμίσεων και βρίσκεται σε έναν δρόμο που δεν έχει κίνηση. Ο κ. Μητσοτάκης ανοίγει ένα μαγαζί πολύ πιο μεγάλο από το δικό μας και φωτίζει τον δρόμο στον οποίο είμαστε και εμείς. Θα τολμήσει όμως ο κ. Μητσοτάκης να κάνει τις σωστές μεταρρυθμίσεις;».

«Η ΝΔ έχει συντηρητικά βαρίδια και θα μπορέσουμε να είμαστε σύμμαχοι μόνο αν τα παραβλέψει και, τελικά, κάνει τις σωστές μεταρρυθμίσεις. Συνεργαζόμαστε και με τον διάβολο για να αλλάξουμε τη χώρα, πόσο μάλλον με αυτούς που έχουν μεταρρυθμιστικές ιδέες, προς το παρόν όμως ομόφωνα αποφασίσαμε να μην πάμε με τα γερασμένα σχήματα».

Απάντηση στα λεγόμενα του Τσίπρα -ότι θα καταργήσει το πελατειακό κράτος- έδωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Εκεί στο Γραφείο Τύπου και στο διαφημιστικό ας προσέχουν λίγο και τις ημερομηνίες προτού προβούν σε δηλώσεις. Σήμερα συγκεκριμένα, ακόμα ένας άνθρωπος με το όνομα Τσίπρας διορίστηκε στο υπουργείο του κ. Σπίρτζη. Ο κ. Τσίπρας έχει να θρέψει ένα κόμμα και κάποιους που θεωρούν το ελληνικό Δημόσιο ως τη δουλειά τους. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έφτιαξαν ένα Δημόσιο για να θρέφονται τα κόμματά τους και ο ΣΥΡΙΖΑ τα συντηρεί. Κανένας υπουργός δεν πρέπει να διορίζει μέσω λίστας αλλά όλα να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ. Τολμήσαμε να πούμε ότι πρέπει να πάμε σε άρση της μονιμότητας και υποστηρίζουμε την άποψή μας, αυτή ας το κάνει αυτό και ο κος Τσίπρας αν μπορεί».

«Εχουμε μια παράξενη σχέση με την πολιτική, δεν θέλουμε να είμαστε στα μέτωπα, υποστηρίζουμε κάθε θετικό, μάλιστα σώσαμε το σύμφωνο συμβίωσης και έχουμε σκοπό να στηρίξουμε κάθε τι θετικό, από τα ελάχιστα που μπορεί να προκύψουν από αυτήν την κυβέρνηση».

«Το Ασφαλιστικό έχει μια λάθος φιλοσοφία και μερικά σωστά. Πρέπει να αλλάξουμε εντελώς τη φιλοσοφία του ασφαλιστικού. Εμείς θα δώσουμε μάχη για επιμέρους θετικές τροποποιήσεις».

Αναφερόμενος στις Σκουριές, ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την ελπίδα ότι «δεν θα αποχωρήσει, τελικά, από τη χώρα η Eldorado Gold. Πρέπει να κάνουμε δουλειές εκτός και αν προτιμούμε να είμαστε επαίτες της Ευρώπης. Η κυβέρνηση θα πρέπει να ενθαρρύνει τους σοβαρούς επενδυτές. Ο Καναδάς είναι σοβαρός και μας υποστηρίζει δεν θέλουμε μια σύγκρουση με αυτήν την εταιρεία αυτήν τη στιγμή».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...