236
Μοναχικός περίπατος με μάσκα για αυτόν τον άνδρα στη Νέα Υόρκη | REUTERS/Eduardo Munoz

Στα 865 τα θύματα του κορονοϊού σε μια ημέρα στις ΗΠΑ – Τραμπ: Ερχονται δύσκολες εβδομάδες

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2020, 07:23
Μοναχικός περίπατος με μάσκα για αυτόν τον άνδρα στη Νέα Υόρκη
|REUTERS/Eduardo Munoz

Στα 865 τα θύματα του κορονοϊού σε μια ημέρα στις ΗΠΑ – Τραμπ: Ερχονται δύσκολες εβδομάδες

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2020, 07:23

Ο απολογισμός των θυμάτων της ασθένειας COVID-19, που προκαλεί ο κορονοϊός, γίνεται ολοένα βαρύτερος στις ΗΠΑ, καθώς 865 άνθρωποι υπέκυψαν μέσα στο προηγούμενο 24ωρο, αριθμός που δεν έχει προηγούμενο.

Τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, δείχνουν ότι συνολικά έχουν καταγραφεί 3.873 θάνατοι. Στις ΗΠΑ εξάλλου καταγράφονται μακράν τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στον κόσμο: ανέρχονται πλέον σε 188.172, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 24.743 μέσα σε μια ημέρα, σύμφωνα με τους αριθμούς του πανεπιστημίου, που ανανεώνονται συνεχώς.

Το θλιβερό ρεκόρ του υψηλότερου αριθμού θανάτων εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 σε ένα 24ωρο σε οποιαδήποτε χώρα καταγράφηκε στις 27 Μαρτίου στην Ιταλία (969 νεκροί). Σε μια χώρα, όμως, με πληθυσμό πέντε φορές μικρότερο από αυτόν των ΗΠΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο η μεταστροφή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι ευδιάκριτη.

Την Τρίτη προειδοποίησε τους Αμερικανούς ότι έχουν μπροστά τους δύο «πάρα πολύ οδυνηρές» εβδομάδες, ανακοινώνοντας παράλληλα πως τα μέτρα της κοινωνικής αποστασιοποίησης παρατείνονται ως τις 30 Απριλίου.

«Θα περάσουμε δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες», επέμεινε ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, που τα τελευταία εικοσιτετράωρα άφησε κατά μέρος την εκτίμηση πως τα μέτρα περιορισμού που έχουν επιβληθεί σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού των ΗΠΑ θα αρθούν σύντομα, για να μην δεχθεί βαρύτερο πλήγμα η αμερικανική οικονομία, προκειμένου «η θεραπεία να μην είναι χειρότερη» από την πανδημία, όπως το είχε θέσει.

Χθες χαρακτήρισε μάλιστα «απολύτως κρίσιμο ο αμερικανικός λαός να τηρήσει τις συστάσεις» των υγειονομικών Αρχών «για τις επόμενες 30 ημέρες», κάτι που χαρακτήρισε «ζήτημα ζωής και θανάτου».