922
Ο Κριστιάνο επελαύνει χωρίς αποτέλεσμα όμως. Η πρεμιέρα με την Γιούβε δεν ήταν αυτή που θα ήθελε | REUTERS/ Alberto Lingria

Πρεμιέρα Ρονάλντο με αποθέωση… Μέσι

Sportscaster Sportscaster 19 Αυγούστου 2018, 12:02
Ο Κριστιάνο επελαύνει χωρίς αποτέλεσμα όμως. Η πρεμιέρα με την Γιούβε δεν ήταν αυτή που θα ήθελε
|REUTERS/ Alberto Lingria

Πρεμιέρα Ρονάλντο με αποθέωση… Μέσι

Sportscaster Sportscaster 19 Αυγούστου 2018, 12:02

Στο «Μπεντεγκόντι» της Βερόνα η κοσμοσυρροή ήταν πρωτοφανής. Ανδρες, γυναίκες και παιδιά στέκονταν έξω από τις θύρες του γηπέδου, για τους απαραίτητους ελέγχους ασφαλείας, με άγια αγωνία. Ανυπομονούσαν να δουν από κοντά την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου. Οι ουρές ήταν ατελείωτες. Οταν ο Σάμι Κεντίρα άνοιξε το σκορ για τη Γιουβέντους, μόλις στο 3′, αυτοί που μπήκαν τελευταίοι δεν είχαν προλάβει να καθίσουν στις θέσεις τους.

Το γήπεδο, χωρητικότητας 39.000 θεατών, γέμιζε πάντοτε στους αγώνες της Κιέβο Βερόνα με τη Γιουβέντους. Οχι, όμως, με τέτοιες τιμές εισιτηρίων. Τα φθηνότερα κόστιζαν 50 ευρώ. Τα ακριβότερα «λαϊκά», 150. Υπήρχαν και ακόμη πιο ακριβά, στις κερκίδες των VIPs. Ηταν η πρεμιέρα του Κριστιάνο Ρονάλντο και η διοίκηση της Κιέβο την είδε ως ευκαιρία για ανατιμήσεις της τάξης του 50%. Αισχροκέρδεια; Ισως. Πάντως, τα 31.000 εισιτήρια του ματς (τα υπόλοιπα ήταν κάρτες διαρκείας) εξαφανίστηκαν μέσα σε 24 ώρες από τη στιγμή που άρχισε η διάθεσή τους. Η φρενίτιδα για τον «CR7» έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ιταλία.

Ο Κριστιάνο έκανε ό,τι μπορούσε, ώστε να μην απογοητεύσει τους νέους του θαυμαστές. Το ντεμπούτο του στη Serie A, όμως, εξελίχθηκε πολύ διαφορετικά από ό,τι το είχε ονειρευτεί. Ο «ήρωας» της νίκης (3-2) της Γιουβέντους δεν ήταν ο πορτογάλος σούπερ-σταρ, αλλά ο νεαρός Φεντερίκο Μπερναρντέσκι, που μπήκε στο ματς ως αλλαγή και πέτυχε το λυτρωτικό γκολ της «Γηραιάς Κυρίας» στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Αυτός για τον οποίο είχαν πληρώσει οι θεατές, ήταν πολύ τρακαρισμένος. Αλλά και άτυχος. Ο εξαιρετικός τερματοφύλακας της Κιέβο, Στέφανο Σορεντίνο (πρώην της ΑΕΚ) του αρνήθηκε το γκολ σε κάθε ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.

Διαμαρτυρία από τον Ρονάλντο. Στους συμπαίκτες του άραγε; (REUTERS/Alberto Lingria)

Στο τέλος, ο Κριστιάνο τον… εκδικήθηκε. Λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα, σε ένα γέμισμα στη μικρή περιοχή της Κιέβο, η μπάλα εξοστρακίστηκε στο χέρι του Ρονάλντο, ο οποίος στη συνέχεια έπεσε και -άθελά του- τραυμάτισε τον Σορεντίνο στο κεφάλι. Ο Μάντζουκιτς έστειλε την μπάλα με κεφαλιά προς την κενή εστία. Η τεχνολογία γραμμής έδειξε ότι η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή τέρματος, όμως το VAR φανέρωσε την παράβαση (χέρι) του Ρονάλντο. Το 2-2 παρέμεινε, προς στιγμήν, όμως ο Σορεντίνο αποχώρησε με φορείο.

Αλλά, περισσότερο από τον ιταλό τερματοφύλακα, τον Κριστιάνο τον απογοήτευσαν οι ίδιοι του οι συμπαίκτες. Ιδίως ο Χουάν Κουαδράδο και ο Ντόουγκλας Κόστα, που τελείωναν τις φάσεις μόνοι τους, αντί να τροφοδοτήσουν τον «CR7». Αλλιώς είχε συνηθίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου όλοι τον αναζητούσαν για να του δώσουν την μπάλα. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο προπονητής της Γιουβέντους, ασφαλώς θα ακούσει παράπονα από τον Πορτογάλο. Εάν δεν τα άκουσε, ήδη…

Αργά ή γρήγορα, ο Ρονάλντο θα σκοράρει (και) στην Ιταλία. Αλλωστε, είναι ένας από τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές στον κόσμο που επιδρούν στο σπορ με το brand-name τους, κι όχι μόνο με την καλή τους απόδοση. Από τη μέρα που πάτησε το πόδι του στο Τορίνο, τα πάντα περιστρέφονται γύρω απ’ αυτόν. Η μεγάλης κυκλοφορίας Gazzetta dello Sport κυκλοφόρησε, προ ημερών, με κεντρικό πρωτοσέλιδο τίτλο «Cristi-amo», παραφράζοντας την κατάληξη του ονόματός του με τη λέξη «amo», που στα ιταλικά σημαίνει «αγάπη».

Η λατρεία για τον «Cristi-amo»

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, από τα τόσα απίθανα που έχουν συμβεί;

1. Οι φανέλες του, που διατέθηκαν από τις μπουτίκ της Γιουβέντους, εξαντλήθηκαν σε χρόνο – ρεκόρ. Πουλήθηκαν περισσότερες από 55.000, με τα έσοδα να ξεπερνούν τα 6 εκατομμύρια ευρώ. Θα κυκλοφορήσουν πάλι στις αρχές Σεπτεμβρίου, στην τιμή των 140 ευρώ (90 ευρώ θα κοστίζουν αυτές που έχουν μικρές διαφορές).

2. Τον τελευταίο ένα μήνα, στον λογαριασμό της Γιουβέντους στο Twitter έχουν προστεθεί 350.000 ακόλουθοι, στο Instagram 3.500.000, στο Facebook 1.700.000, ενώ στο επίσημο κανάλι της στο YouTube έκαναν εγγραφή 500.000 άνθρωποι. Τον Ιούλιο μετρήθηκαν 36,3 εκατομμύρια αναπαραγωγές (με βιντεάκια του Κριστιάνο, προφανώς), ενώ από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο οι προβολές ήταν 18,3 εκατομμύρια.

3. Σύμφωνα με τη La Stampa, το αμερικανικό ESPN (το κανάλι του ΝΒΑ και του μπέιζμπολ) έκλεισε συμφωνία για τα επόμενα τρία χρόνια, προκειμένου να προσφέρει σε περισσότερες από 90 εκατομμύρια οικογένειες στις ΗΠΑ αγώνες του Κριστιάνο με τη φανέλα της Γιουβέντους.

4. Σε όποιο γήπεδο πρόκειται να παίξει, οι τιμές «τρελαίνονται». Η διοίκηση της «Γιούβε» ανακοίνωσε ότι τα φθηνότερα εισιτήρια του αγώνα της 25ης Αυγούστου με αντίπαλο τη Λάτσιο,  στα δύο πέταλα του «Γιουβέντους Στάντιουμ», θα κοστίζουν 55 ευρώ. Πέρυσι, για την ίδια θέση, οι φίλαθλοι πλήρωναν 40 ευρώ. Στην κεντρική θύρα του σταδίου η τιμή ανέβηκε στα 180 ευρώ (αύξηση 40%). Στο «Ενιο Ταρντίνι» της Πάρμα, που υποδέχεται τη Γιουβέντους (και τον Ρονάλντο) την αμέσως επόμενη αγωνιστική, ένα κοινό εισιτήριο της δυτικής κερκίδας θα διατίθεται προς 199 ευρώ (από 60 ευρώ σε άλλα ματς). Οσοι θέλουν να απολαύσουν τον Πορτογάλο από καλύτερη θέση, θα πληρώσουν έως 438 ευρώ.

Ο Ρονάλντο είναι η ελπίδα του ιταλικού πρωταθλήματος να ανακτήσει μέρος της χαμένης του αίγλης. Ο ίδιος, όμως, δεν είναι ικανοποιημένος από αυτόν τον πρωτοφανή ντόρο γύρω από το όνομά του. Εχει τους δικούς του στόχους – και χθες, ούτε που τους πλησίασε. Στους πανηγυρισμούς της νίκης ήταν σαν… ξένη χαρά. Λίγες ώρες αργότερα, όταν επέστρεψε στο σπίτι του, ασφαλώς δεν θα απέφυγε τον πειρασμό. Θα άνοιξε την TV και θα είδε το αντίπαλο δέος του, τον Λιονέλ Μέσι, να… χορεύει στο «Καμπ Νου» (Μπαρτσελόνα – Αλαβές 3-0). Να πετυχαίνει το υπ’ αριθμόν 6.000 τέρμα των Καταλανών, όπως είχε κάνει και με το Νο 5.000 πριν από εννέα χρόνια. Να σκοράρει δύο φορές και να έχει δύο δοκάρια. Ακουσε να τον αποθεώνει όλο το γήπεδο.

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα συγχαίρουν τον Μέσι για το δεύτερό του γκολ (REUTERS Albert Gea)

Θα ζήλεψε. Θα πείσμωσε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο υπερ-εγωιστής Κριστιάνο θα βρει έναν εντυπωσιακό τρόπο για να διορθώσει την ανορθρογραφία της σαββατιάτικης πρεμιέρας του. Σε πείσμα (και) των συμπαικτών του, που τολμούν να κρατούν την μπάλα για τον εαυτό τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...