462
Ο Αλεξάντερ Σόρος με τον πατέρα του | Alexander Soros/Facebook

Σόρος ο νεότερος: το ακροδεξιό τζίνι βγήκε από το μπουκάλι

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2018, 12:45
Ο Αλεξάντερ Σόρος με τον πατέρα του
|Alexander Soros/Facebook

Σόρος ο νεότερος: το ακροδεξιό τζίνι βγήκε από το μπουκάλι

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2018, 12:45

«Είμαστε όλοι ευγνώμονες που κανείς δεν τραυματίστηκε και ευγνώμονες σε εκείνους που μας κράτησαν ασφαλείς. Αλλά το περιστατικό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό ως απειλή όχι μόνο για την ασφάλεια της οικογένειας, των γειτόνων, των συναδέλφων και των φίλων μας, αλλά και για το μέλλον της αμερικανικής δημοκρατίας»: με αυτά τα λόγια ξεκινάει άρθρο του Αλεξάντερ Σόρος στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», σχετικά με το περιστατικό της Τρίτης, όταν εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού του πατέρα του, δισεκατομμυριούχου επενδυτή Τζορτζ  Σόρος, στη Νέα Υόρκη.

Παρόμοιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί εστάλησαν στη συνέχεια και σε άλλα σημαίνοντα πρόσωπα της αμερικανικής πολιτικής και οικονομικής ζωής. Οι πιο γνωστοί: Ομπάμα, Χίλαρι Κλίντον, Μπλάκφάιν (της Goldman Sachs), Μπρέναν (πρώην διευθυντής της CIA) αλλά και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Το κοινό όλων αυτών: επικριτές του Ντόναλντ Τραμπ, Δημοκρατικοί ή χρηματοδότες των Δημοκρατικών και, στις περιπτώσεις Σόρος και Μπλάκφάιν, με εβραϊκές ρίζες.

Ο Αλεξάντερ Σόρος, ο οποίος εσχάτως βγαίνει από τη σκιά του υπέργηρου πλέον πατέρα του, γράφει ότι η αποστολή των βομβών αυτών συνδέεται άρρηκτα με το σημερινό τοξικό πολιτικό περιβάλλον στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, καθώς ο πατέρας Σόρος, όπως λέει, είναι στόχος ακροδεξιών ομάδων και οργανώσεων.

«Ενώ η ευθύνη βαρύνει το άτομο ή τα άτομα που έστειλαν αυτές τις θανατηφόρες συσκευές στην οικογένεια μου, θεωρώ πως [η πράξη αυτή] είναι συνδεδεμένη με το επίπεδο πολιτικής δαιμονοποίησης που επικρατεί σήμερα στην αμερικανική πολιτική», λέει.

«Πρέπει να βρούμε τον δρόμο μας μέσα σε ένα νέο πολιτικό τοπίο και λόγο που θα αποτρέπει τη δαιμονοποίηση όλων των πολιτικών αντιπάλων. Ένα πρώτο βήμα θα ήταν να απορρίψουμε με την ψήφο μας όλους εκείνους τους πολιτικούς που είναι κυνικά υπεύθυνοι για την υπονόμευση των θεσμών της δημοκρατίας μας. Και πρέπει να το κάνουμε τώρα, πριν είναι πολύ αργά», αναφέρει ο νεότερος Σόρος με νόημα, λίγες ημέρες πριν από τη διενέργεια των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ.

Ο Αλεξάντερ Σόρος με τον Μπαράκ Ομπάμα, στον οποίο στάλθηκε επίσης εκρηκτικός μηχανισμός

Στη συνέχεια, o 33χρονος επιχειρηματίας κάνει ειδική μνεία στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016, λέγοντας πως ήταν εκείνη που «άλλαξε την κατάσταση προς το χειρότερο, καθώς με την είσοδο του στο Λευκό Οίκο, οι πρότερες επιθέσεις στον πατέρα μου και σε άλλους έγιναν ακόμη πιο ακραίες και σκληρές».

«Με την προεδρική εκστρατεία του Τραμπ, τα πράγματα έγιναν χειρότερα, όταν οπαδοί της «λευκής υπεροχής» και ακραίοι αντισημίτες όπως ο Ντέιβιντ Ντουκ υποστήριξαν την εκστρατεία του. Η τελευταία τηλεοπτική διαφήμιση του Τραμπ είχε ως πρωταγωνιστές τον πατέρα μου, την Τζάνετ Γέλεν, πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, και τον Λόιντ Μπλάνκφάιν, πρόεδρο της Goldman Sachs –όλοι τους εβραϊκής καταγωγής», επισημαίνει.

«Ένα τζίνι βγήκε από το μπουκάλι, ένα τζίνι που δεν περιορίζεται μόνο στις ΗΠΑ και μπορεί να πάρει γενιές και γενιές μέχρι να ξαναμπεί μέσα σε αυτό», καταλήγει με νόημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...