800
Η Ρόμπιν Ράιτ υποδύεται μία έτοιμη για όλα Κλερ Αντεργουντ στον έκτο και τελευταίο κύκλο του «House of Cards» | Netflix

Ρόμπιν Ράιτ: «Εγώ είμαι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ»

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2018, 01:05
Η Ρόμπιν Ράιτ υποδύεται μία έτοιμη για όλα Κλερ Αντεργουντ στον έκτο και τελευταίο κύκλο του «House of Cards»
|Netflix

Ρόμπιν Ράιτ: «Εγώ είμαι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ»

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2018, 01:05

Μπορεί στην πραγματική ζωή τα σεξουαλικά σκάνδαλα που αμαυρώνουν τη φήμη των αμερικανών προέδρων, όπως για παράδειγμα εκείνο με πρωταγωνιστή τον Μπιλ Κλίντον και τη Μόνικα Λιουίνσκι ή τα πιο πρόσφατα με τον Ντόναλντ Τραμπ και τη Στόρμι Ντάνιελς, να μην είναι ικανά να τους καθαιρέσουν.

Ο χώρος του θεάματος όμως αποδείχτηκε πολύ πιο αυστηρός, απομακρύνοντας τον Κέβιν Σπέισι από τη δημοφιλέστατη σειρά του Netflix «House of Cards». Εκεί ο Σπέισι υποδυόταν έναν αδίστακτο πρόεδρο των ΗΠΑ. Ομως τα σεξουαλικά σκάνδαλα που βγήκαν στην επιφάνεια αμαυρώνοντας τη φήμη του ηθοποιού, αποδείχθηκαν ικανά για να ρίξουν ταφόπλακα -στην κυριολεξία-στον ήρωα που υποδυόταν. Ο «Φρανκ Αντεργουντ» είναι νεκρός.

Ολα τα φώτα και τα μικρόφωνα στραμμένα στην πρώτη γυναίκα πρόεδρο των ΗΠΑ, Κλερ Αντεργουντ (Netflix)

Και κάπως έτσι, με το κίνημα του #MeToo να διαδηλώνει σε όλους τους τόνους υπέρ της σωστής μεταχείρισης και των ίσων ευκαιριών εργασίας στις γυναίκες, η σύζυγος του εκλιπόντος προέδρου Φρανκ Αντεργουντ (Κέβιν Σπέισι), η εξίσου δυναμική και αδίστακτη Κλερ Αντεργουντ (Ρόμπιν Ράιτ), γράφει ιστορία, καθώς γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στη διαφημιστική καμπάνια του σίριαλ, ποζάρει καθισμένη στον προεδρικό θρόνο και το hashtag #Myturn (η σειρά μου) δίνει και παίρνει στα social media.

Ο έκτος και τελευταίος κύκλος της σειράς κάνει πρεμιέρα στις 2 Νοεμβρίου και όλα τα τηλεοπτικά μάτια είναι στραμμένα στη νέα εποχή που θα φέρει στον Λευκό Οίκο η παντοδυναμία της Κλερ.

Φρανκ και Κλερ Αντεργουντ, Κέβιν Σπέισι και Ρόμπιν Ράιτ σε παλαιότερες ευτυχισμένες ημέρες του «House of Cards» (Netflix)

Η λαμπερή ηθοποιός έδωσε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica μιλώντας για το πώς είναι-έστω να υποδύεσαι- ότι είσαι η πρόεδρος των ΗΠΑ, και για το αν (της) λείπει ή όχι ο Σπέισι από τα γυρίσματα.

Πώς είναι να επιστρέφει στο πλατό χωρίς τον Κέβιν Σπέισι

«Ηταν μία κατάσταση στην οποία έπρεπε να προσαρμοστούμε όλοι. Οι ηθοποιοί, οι παραγωγοί, το ίδιο το Netflix. Μας πήρε πολύ χρόνο να επεξεργαστούμε τι ακριβώς είχε συμβεί, γι’ αυτό ακριβώς είχαμε κλειστεί για μήνες και δεν είχαμε αναλωθεί σε δηλώσεις. Το κλίμα ήταν πολύ πεσμένο, οι ειδήσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, τα σκάνδαλα κατέκλυζαν το Διαδίκτυο. Η τελική απόφαση που πήραμε, βασίστηκε σε αυτό που πιστέψαμε ότι θα ήθελαν οι ίδιοι οι φαν της σειράς. Αλλωστε, υπήρχε πάντα η σκέψη ότι η Κλερ κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει η ίδια πρόεδρος. Απλώς, άλλαξε ο τρόπος με τον οποίο τελικά έγινε».

Για το αν έχει επικοινωνήσει με τον Σπέισι

«Οχι, καμία επαφή. Η αλήθεια είναι ότι όλοι πέσαμε με τα μούτρα στη δουλειά, ίσως να το αντιμετωπίσαμε σαν εργασιοθεραπεία. Η ατμόσφαιρα στο στούντιο ήταν πάντα διασκεδαστική και ευχάριστη και αυτό είναι κάτι που δεν θέλουμε να αλλάξει».

Πώς είναι να μετατρέπεται στην απόλυτη πρωταγωνίστρια του σίριαλ

«Δεν βρήκα κανένα εμπόδιο. Απλώς οι μέρες μού φαίνονται πολύ πιο μεγάλες και κουραστικές, τώρα που έχω περισσότερες σκηνές που είναι τελείως πάνω μου. Εβαλα μάλιστα το χέρι μου ακόμη και στη σκηνοθεσία του τελευταίου επεισοδίου, πιστεύω ότι θα σας μείνει αξέχαστο, θα σας σοκάρει! Το να αναλάβει ξαφνικά μία γυναίκα πρόεδρος τα ηνία του Λευκού Οίκου, δεν είναι απλή υπόθεση. Παρακολουθούσαμε με μεγάλη προσοχή τα όσα λέει και κάνει ο Τραμπ και σκεφτήκαμε ότι η Κλερ Αντεργουντ θα ήταν η τέλεια απάντηση στον σημερινό πρόεδρο ων ΗΠΑ. Η Κλερ μάλιστα, τοποθετεί σε όλες τις θέσεις κλειδιά αποκλειστικά γυναίκες. Ξαφνικά βλέπεις ένα συμβούλιο και μέσα στη μεγάλη αίθουσα δεν υπάρχει άνδρας ούτε για δείγμα. Επρεπε να σκεφτούμε πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτό στην πραγματικότητα, πώς αλλάζει η θερμοκρασία όταν μαζεύονται 25 γυναίκες για να κυβερνήσουν τη χώρα, ότι ξαφνικά όλα γίνονται σε καθεστώς μεγαλύτερης συνεργασίας».

Γιατί ως σήμερα δεν έχει υπάρξει γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ

«Ισως επειδή οι εκλογές νοθεύονται; Αν σκεφτούμε ότι στον υπόλοιπο κόσμο υπάρχουν χώρες που διοικούνται από γυναίκες, ενώ η Αμερική, που υποτίθεται ότι είναι η χώρα των ίσων ευκαιριών, δεν έχει δώσει ακόμη μία τόσο σπουδαία ευκαιρία σε μία γυναίκα. Φυσικά, δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να υπάρξει μία γυναίκα με μαγικό ραβδί που ξαφνικά θα τα έκανε όλα σωστά. Πάντα θα χρειάζεται πολλή δουλειά απ’ όλους».

Τι έμαθε η Κλερ από τον Φρανκ Αντεργουντ

«Εχει πάρει πολλά στοιχεία από την επιμονή του, τα οποία φυσικά θα της χρειαστούν για να επιβιώσει σε μία τέτοια “ηλεκτρική καρέκλα”. Και ξέρει πολύ καλά, ότι μαζί με τους καινούριους σου φίλους, γεννιούνται και οι καινούριοι σου εχθροί».

Τι θα της λείψει περισσότερο από την Κλερ

«Τα ρούχα της! Αυτά τα τόσο καλοραμμένα αυστηρά φορέματα και ταγέρ που λειτουργούσαν σαν στρατιωτική στολή. Κι όσο περνούν τα επεισόδια και η σειρά θα φτάνει προς το τέλος της, θα δείτε ότι αυτά που φοράει, θυμίζουν όλο και περισσότερο στρατιωτική στολή, ρούχα πολέμου. Πολλά κουμπιά, αυστηρή λαιμόκοψη, ρούχα-πανοπλίες. Δανείζεται στοιχεία από το στιλ των ανδρών για να μπορέσει να τους καταλάβει και να τους αντιμετωπίσει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...