206
Οι κηδείες στην Ιταλία γίνονται από εξειδικευμένο προσωπικό γραφείου τελετών που φοράει ειδικό εξοπλισμό | REUTERS/Flavio Lo Scalzo

Σοκ στην Ιταλία: 627 νεκροί από κορονοϊό σε μία ημέρα

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2020, 19:28
Οι κηδείες στην Ιταλία γίνονται από εξειδικευμένο προσωπικό γραφείου τελετών που φοράει ειδικό εξοπλισμό
|REUTERS/Flavio Lo Scalzo

Σοκ στην Ιταλία: 627 νεκροί από κορονοϊό σε μία ημέρα

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2020, 19:28

Εκθετικά ανεβαίνει πλέον ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στην Ιταλία, αφού την Παρασκευή ανακοινώθηκαν ακόμη 627 νεκροί, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 4.032.

Την Πέμπτη η γειτονική χώρα είχε σπάσει το ρεκόρ των περισσότερων νεκρών από κορονοϊό, αφού ξεπέρασε σε αριθμό την Κίνα καταγράφοντας 3.405 νεκρούς.

Ωστόσο, οι αριθμοί που ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Υγείας της χώρας προκαλούν σοκ.

Τα κρούσματα στη χώρα είναι πλέον 37.860, ενώ οι 2.655 από αυτούς βρίσκονται διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Ιταλία δεν πρόκειται να εξέλθει «νωρίτερα από ένα τρίμηνο» από την επιδημία του κορονοϊού, εκτιμά ο γνωστός ειδικός λοιμωξιολόγος Μάσιμο Γκάλι, υπεύθυνος του τμήματος λοιμωδών νόσων του μεγαλύτερου νοσοκομείου στο Μιλάνο.

«Ελπίδα μου είναι να μπορέσουμε να απελευθερωθούμε από τον ιό αυτό μέσα σε διάστημα όχι περισσότερο από τρεις μήνες από τη στιγμή που θα εφαρμόσουμε ορισμένους κανόνες. Και ήδη η καθυστέρηση αυτή είναι τρομακτική», δηλώνει ο γιατρός στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Δεν είναι και δεν θα είναι ένα βραχύχρονο πράγμα, όμως εάν κατορθώσουμε να το πετύχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα πετάξω από τη χαρά μου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Ιταλία έχει λάβει αυστηρά μέτρα περιορισμού, που συνοδεύονται από κλείσιμο όλων των σχολείων και των καταστημάτων που δεν ικανοποιούν βασικές ανάγκες του πληθυσμού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...