574
Είναι αδύνατον να υπολογιστεί πόσες χιλιάδες διαδηλωτών βρέθηκαν στο κέντρο του Λονδίνου | REUTERS/Peter Nicholls

Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ για τη Μέι, «fake news» η Sun

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2018, 16:39
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/7/2018, 19:58
Είναι αδύνατον να υπολογιστεί πόσες χιλιάδες διαδηλωτών βρέθηκαν στο κέντρο του Λονδίνου
|REUTERS/Peter Nicholls

Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ για τη Μέι, «fake news» η Sun

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2018, 16:39
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/7/2018, 19:58

Σε μια επεισοδιακή επίσκεψη με ένα καλεσμένο που έχει κάνει εμπρηστικές δηλώσεις και μια οικοδέσποινα που βλέπει τον στενότερο της σύμμαχο να της τραβά το (κόκκινο) χαλί κάτω από τα πόδια εξελίσσεται η παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία.

Η επίσκεψη δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς ο Τραμπ με μια πρωτοφανή συνέντευξη άφησε στην άκρη την διπλωματική αβρότητα και καταφέρθηκε κατά της Τερέζα Μέι, μίλησε θετικά για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της και τα έβαλε με τον δήμαρχο Λονδίνου.

Η αμηχανία συνεχίστηκε στο Τσέκερς, την εξοχική κατοικία του βρετανού πρωθυπουργού.

Πριν φτάσει εκεί ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως θα συζητήσει με τη πρωθυπουργό εμπορικά και στρατιωτικά ζητήματα ενώ πρόσθεσε πως η σχέση τους είναι πολύ ισχυρή. Υπερθεμάτισε μάλιστα λέγοντας ότι «ποτέ δεν είχαν αναπτύξει καλύτερη σχέση» απ’ ό,τι αυτή που ανέπτυξαν στη διάρκεια του δείπνου τους το βράδυ της Πέμπτης.

2018-07-13T131308Z_502936823_RC1BB57A8320_RTRMADP_3_USA-TRUMP-BRITAIN
Οι δύο ηγέτες πριν από τις κοινές τους δηλώσεις στο Τσέκερς (Jack Taylor/Pool via REUTERS)

Στις κοινές τους δηλώσεις μίλησε για την «πολύ, πολύ δυνατή» σχέση που έχει με τη βρετανή πρωθυπουργό, για την οποία είπε ότι «κάνει φανταστική δουλειά». Στη μεταξύ τους συνάντηση συζήτησαν «κάποια τρομερά αντιτρομοκρατικά θέματα», είπε ακόμη.

Απέφυγε πάντως να απαντήσει σε ερωτήματα για την συνέντευξη που έδωσε στη Sun.

Στις κοινές δηλώσεις είπε ότι η περιβόητη συνέντευξη ήταν «fake news» από την μεριά της εφημερίδας γιατί δεν συμπεριέλαβαν τα θετικά σχόλια που έκανε για την πρωθυπουργό.

Αρνήθηκε μάλιστα ότι επέκρινε την πρωθυπουργό Μέι ενώ δήλωσε έτοιμος να στηρίζει όποιο σχέδιο για το Brexit φέρει η βρετανική κυβέρνηση – «φροντίστε όμως να κάνετε δουλειές μαζί μας» ζήτησε.

2018-07-13T102844Z_596056029_RC1C1C84FA80_RTRMADP_3_USA-TRUMP-BRITAIN
Η Μελάνια Τραμπ και ο Φίλιπ Μέι είχαν το δικό τους πρόγραμμα (REUTERS/Yves Herman)

Και ενώ συμβαίνουν αυτά, στο κέντρο του Λονδίνου χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους κεντρικούς δρόμους κατά του προέδρου Τραμπ.

2018-07-13T100714Z_32716426_RC1C139F7440_RTRMADP_3_USA-TRUMP-BRITAINΞεχωρίζει το μικρό αερόστατο με την μορφή του Ντόναλντ Τραμπ με τη μορφή πορτοκαλί μωρού που κλαίει, το οποίο ύψωσαν κατόπιν αδείας έξω από το Κοινοβούλιο.

Ο Τραμπ ήταν ενήμερος για τις διαδηλώσεις που –βέβαια- δεν του άρεσαν καθόλου: «Φαντάζομαι ότι όταν φουσκώνουν αερόστατα για να με κάνουν να αισθανθώ ανεπιθύμητος δεν υπάρχει για μένα κανένας λόγος να πάω στο Λονδίνο», είπε στην ίδια συνέντευξη. Τον πήρε και το παράπονο: «Αγαπούσα πολύ το Λονδίνο. Δεν το έχω επισκεφθεί εδώ και πολύ καιρό. Αλλά όταν σε κάνουν να νιώθεις ανεπιθύμητος, γιατί να μείνω εκεί;»

Δεν θα μείνει εξάλλου…

Θα περάσει το Σαββατοκύριακο στη Σκωτία όπου διατηρεί γήπεδο γκολφ πριν συναντηθεί τη Δευτέρα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οργισμένος ήταν όμως και ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν που χαρακτήρισε εξωφρενικό τον ισχυρισμό του Τραμπ η αύξηση στα ποσοστά βίαιων εγκλημάτων οφείλεται στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση.

Aργότερα, την ίδια ημέρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και η σύζυγός του έγιναν δεκτοί στον Πύργο του Ουίνδσορ από τη βασίλισσα Ελισάβετ, μια συνάντηση που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στη Βρετανία.

Η 92χρονη βασίλισσα, ντυμένη στα μπλε, υποδέχτηκε το προεδρικό ζεύγος σε μια εξέδρα που είχε στηθεί στην αυλή του Πύργου, κάτω από μια τέντα για να προστατεύονται από τον εκτυφλωτικό ήλιο.

Η Ελισάβετ, ενώ ανέμενε την άφιξη του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, θεάθηκε να ρίχνει μια ματιά στο ρολόι της.

Χαιρέτισε δια χειραψίας και τους δύο υψηλούς προσκεκλημένους της και μετά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων και την επιθεώρηση της φρουράς κατευθύνθηκαν όλοι στο εσωτερικό για να πάρουν τσάι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...