261
Ο Κώστας Σκρέκας, νέος υπουργός Ανάπτυξης, στις δηλώσεις του κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου του | INTIMENEWS

Σκρέκας: Προτεραιότητα η καταπολέμηση της ακρίβειας – τι θα γίνει με το «καλάθι του νοικοκυριού»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2023, 16:49
Ο Κώστας Σκρέκας, νέος υπουργός Ανάπτυξης, στις δηλώσεις του κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου του
|INTIMENEWS

Σκρέκας: Προτεραιότητα η καταπολέμηση της ακρίβειας – τι θα γίνει με το «καλάθι του νοικοκυριού»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2023, 16:49

Η καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού είναι προτεραιότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης: αυτό σημείωσε ο νέος υπουργός Κώστας Σκρέκας κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου το μεσημέρι της Τρίτης.

Σε ό,τι αφορά στο καλάθι του νοικοκυριού είπε ότι το εργαλείο αυτό βοήθησε στην τιθάσευση του πληθωρισμού και προσέθεσε ότι μέτρα όπως αυτό θα συνεχιστούν, αλλά πιο αναλυτικά οι ανακοινώσεις, συμπλήρωσε ο ίδιος, θα γίνουν αύριο, Τετάρτη, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Ο νέος υπουργός υπενθύμισε ότι ήταν υφυπουργός στο συγκεκριμένο υπουργείο το 2014, σε δύσκολες συνθήκες όπως είπε, και προσέθεσε ότι πάντα υπάρχουν θέματα να επιλυθούν, αν και η χώρα είναι σε τροχιά ανάπτυξης όπως φαίνεται από το πρώτο τρίμηνο που η χώρα βρίσκεται στις πρώτες χώρες μεγέθυνσης της οικονομίας της στην ΕΕ. Αυτό όμως, συμπλήρωσε, πρέπει να συνεχιστεί για να προσεγγίσουμε τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

«Εχουμε πολλά θέματα να προωθήσουμε, όπως προσέλκυση νέων επενδύσεων, να επιλύσουμε προβλήματα στον πληθωρισμό και την ακρίβεια και να ενισχυθεί η έρευνα, η καινοτομία και η τεχνολογία» σημείωσε και προσέθεσε ότι η διευκόλυνση του επιχειρείν με τη μείωση της γραφειοκρατίας και απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας είναι ο δεύτερος στόχος και η ενίσχυση της βιομηχανίας, η τριπλή προτεραιότητα.

«Η Ελλάδα έχει βιομηχανία και ιστορία στη βιομηχανία και πρέπει να τη βοηθήσουνε να επεκταθεί και να μεγαλουργήσει γιατί χωρίς παραγωγή στην χώρα δεν θα διασφαλίσουμε βιώσιμους όρους ανάπτυξης στο μέλλον» κατέληξε ο υπουργός..

Οι υφυπουργοί Μάξιμος Σενετάκης και η Μαρία Μάνη δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν σκληρά για την αποστολή που έχουν αναλάβει και αφορά στην καθημερινότητα των πολιτών με νέες θέσεις εργασίας μέσα από νέες επενδύσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...