218
Ο Νίκος Αναστασιάδης απευθύνθηκε το βράδυ Τετάρτης στους πολίτες της Κύπρου μέσω διαγγέλματος | ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Σφραγίζονται» Λεμεσός και Πάφος λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2020, 15:41
Ο Νίκος Αναστασιάδης απευθύνθηκε το βράδυ Τετάρτης στους πολίτες της Κύπρου μέσω διαγγέλματος
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Σφραγίζονται» Λεμεσός και Πάφος λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2020, 15:41

Τη διακοπή της μετακίνησης από και προς τη Λεμεσό και την Πάφο αποφάσισε η κυπριακή κυβέρνηση, με στόχο την αποτροπή της διασποράς του ιού σε ολόκληρη την Κύπρο. Παρουσίασε μάλιστα στοιχεία που καταδεικνύουν τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στις δύο αυτές περιοχές.

Ετσι, από τις 12 και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, οι δύο επαρχίες στην ουσία σφραγίζονται, ενώ επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος απευθύνθηκε το βράδυ Τετάρτης στους πολίτες μέσω διαγγέλματος, τα πρωτόγνωρα μέτρα επιβλήθηκαν από τα επιδημιολογικά δεδομένα που καταγράφηκαν στις δύο επαρχίες, αφού το 68% των νέων κρουσμάτων προέρχεται από τη Λεμεσό και την Πάφο, ενώ το 70% των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία λόγω κορονοϊού διαμένουν στις εν λόγω επαρχίες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για την εφαρμογή των μέτρων, η κυβέρνηση επιτάσσει την αστυνομία, αλλά και τον στρατό, προκειμένου να αποτραπεί η μετακίνηση από και προς τη Λεμεσό και την Πάφο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να αποκοπούν δρόμοι με την τοποθέτηση φυσικών εμποδίων. Τα σημεία ελέγχου θα στελεχώνονται από μέλη της αστυνομίας και του στρατού για ολόκληρο το 24ωρο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σχεδιασμός προνοεί για τη χρήση rapid tests σε όσους νομιμοποιούνται να εισέλθουν ή να εξέλθουν από τις ζώνες του ιδιότυπου lockdown.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...