515
Η Φώφη Γεννηματά στο βήμα της Βουλής | INTIMEnews

Γεννηματά: Κύριε Πρωθυπουργέ, πέσατε έξω – «Οχι» στον διχασμό εν ώρα μάχης

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2020, 15:14
Η Φώφη Γεννηματά στο βήμα της Βουλής
|INTIMEnews

Γεννηματά: Κύριε Πρωθυπουργέ, πέσατε έξω – «Οχι» στον διχασμό εν ώρα μάχης

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2020, 15:14

Κάνοντας λόγο για αχρείαστες κοκορομαχίες μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κάλεσε τον Πρωθυπουργό να παραδεχθεί ότι έπεσε έξω στη διαχείριση της πανδημίας και αφού απαρίθμησε τη σειρά προτάσεων που εγκαίρως είχε καταθέσει το κόμμα της, τόνισε με νόημα ότι καθένας θα κριθεί στη μάχη ανάλογα με την ευθύνη που του αναλογεί.

«Κύριε Πρωθυπουργέ, είχατε προτάσεις, χρόνο, απεριόριστη κοινωνική και πολιτική στήριξη και χρήματα για να κινηθείτε ώστε να μην καταλήξουμε εδώ. Εάν οι επιστήμονες σας είπαν να πάρετε μέτρα νωρίτερα και δεν το κάνατε, κακώς δεν τους ακούσατε και καθυστερήσατε […] Η ευθύνη είναι δική σας. Δεν μπορείτε, λοιπόν, να ζητάτε ευθύνες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ξέρατε τι έπρεπε να κάνετε για να μην απογοητεύσετε τον ελληνικό λαό που έβαλε πλάτη και έκανε θυσίες. Μη γελιέστε, δεν έχει καμία σχέση η ψυχολογία των Ελλήνων σήμερα με αυτή της περασμένης άνοιξης», παρατήρησε η κυρία Γεννηματά.

 «Το πρώτο κύμα της πανδημίας ήταν μια συνάντηση με το άγνωστο. Βάλαμε όλοι πλάτη και μείναμε σπίτι, ακούσαμε τους ειδικούς και δώσαμε το χρόνο στην πολιτεία να οργανωθεί. Προφανώς με προτεραιότητα την ενίσχυση του ΕΣΥ. Μείναμε σπίτι, αλλά δεν καθίσαμε με σταυρωμένα τα χέρια. Τουλάχιστον εμείς στο ΚΙΝΑΛ. Προτείναμε πώς έπρεπε να ξεκινήσει ο τουρισμός, πώς να γίνει το άνοιγμα της χώρας, πώς πρέπει να χειριστούμε τα σχολεία. Στις 22 Ιανουαρίου του 2020 είχαμε υποβάλει ερώτημα στον υπουργό, όταν είχαν ξεκινούσαν τα προβλήματα στην Κίνα. Συνεχίζω με 150 παρεμβάσεις του ΚΙΝΑΛ για στήριξη σε όλους τους τομείς. Καλά τα λόγια αλλά καλύτερες οι προτάσεις, τις οποίες εμείς τις δουλεύουμε, δεν τις πετάμε σαν φέιγ βολάν!» ανέφερε για τις προτάσεις που είχε κανει εγκαίρως το κόμμα της.

Oσον αφορά την απόφαση για το δεύτερο lockdown, σημείωσε ότι το ερώτημα δεν είναι αν ήταν αναγκαίο, αλλά γιατί φτάσαμε στο σημείο να είναι αναγκαίο. «Επιβεβλημένο είναι! Αναπόφευκτο ήταν;», διερωτήθηκε, επαναλαμβάνοντας ότι «οι επιστήμονες σας έλεγαν ότι πρέπει να επιβληθούν νωρίτερα μέτρα και κακώς δεν τα επιβάλατε».

Ομοίως, για την ενίσχυση του ΕΣΥ, σχολίασε ειρωνικά: «Αν είχε προσλάβει 19.000 γιατρούς ο Τσίπρας και άλλους τόσους ο Μητσοτάκης, γιατί ψάχνουμε γιατρούς; Προτείνω να τους εξάγουμε, γιατί ακούω ότι σε άλλες χώρες είναι πιεσμένα τα συστήματα υγείας!».

«Εμείς», τόνισε, «στηρίζουμε τις επιλογές της επιστημονικής ηγεσίας της χώρας. Αρνούμαστε τους αρνητές του ιού και της μάσκας. Θεωρούμε πως αυτή τη δύσκολη περίοδο, παρά τις όποιες διαφωνίες, τις ενστάσεις, την κόπωση και την καχυποψία,  πρέπει να στηριχτούν τα μέτρα της πολιτείας για να αντιμετωπίσουμε όσο μπορούμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Δεν συμμεριζόμαστε τον πολεμικό λόγο στην πολιτική αντιπαράθεση πάνω από αρρώστους και ανθρώπινες ζωές. Είναι άλλο πράγμα η κριτική στα λάθη και στις παραλείψεις της κυβέρνησης και άλλο πράγμα ο διχασμός του πληθυσμού σε ώρα μάχης. Στο πρώτο, θα συνεχίσουμε να λέμε με θάρρος τη γνώμη και τις διαφωνίες μας. Στο δεύτερο, δεν θα υποκύψουμε. Δεν θα καλλιεργήσουμε πανικό στον κόσμο. Δεν θα συμμετέχουμε στην πόλωση. Είμαστε εδώ με θέσεις, προτάσεις και στάση ευθύνης».

«Ο γιος μου, αν δεν του είχα κάνει τεστ, θα είχαν κολλήσει 100 άνθρωποι! Είναι ζήτημα τιμής και πατριωτικής ευθύνης η υπεύθυνη αντιπολίτευση! Ετσι θα συνεχίσουμε», κατέληξε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...