157
Στις οθόνες των θυμάτων εμφανίζεται το εικονιζόμενο μήνυμα από τους χάκερ που τους ζητούν λύτρα πριν το χρονόμετρο μηδενιστεί και το ποσό αυτό |

Σε εξέλιξη νέα κυβερνοεπίθεση μαζικής κλίμακας

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2017, 18:21
Στις οθόνες των θυμάτων εμφανίζεται το εικονιζόμενο μήνυμα από τους χάκερ που τους ζητούν λύτρα πριν το χρονόμετρο μηδενιστεί και το ποσό αυτό
|

Σε εξέλιξη νέα κυβερνοεπίθεση μαζικής κλίμακας

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2017, 18:21

Οπως φαίνεται θα πρέπει να αρχίσουμε να ζούμε με τις -μαζικής κλίμακας- επιθέσεις στα ηλεκτρονικά συστήματα δημόσιων υπηρεσιών και ιδιωτικών εταιρειών.

Ενας νέος ιός ονόματι «BadRabbit» έχει ήδη χτυπήσει εταιρικά δίκτυα και ιστοσελίδες κυρίως στην Ρωσία αλλά εμφανίστηκαν προβλήματα στο μετρό του Κιέβου και σε κάποια αεροδρόμια της Ουκρανίας καθώς και σε υπηρεσίες και ιδιωτικές εταιρείες σε Γερμανία και Τουρκία.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Independent οι δημιουργοί του ιού μπλοκάρουν τους υπολογιστές και τα ηλεκτρονικά συστήματα των θυμάτων τους και ζητούν λύτρα ύψους περίπου 300 ευρώ (σε Bitcoin) για να… απελευθερώσουν τα συστήματα και τους υπολογιστές.

Αναφέρουν στα θύματά τους ότι υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο για την καταβολή των λύτρων και αν δεν γίνει η καταβολή εντός του χρονικού ορίου που έχουν θέσει το ποσό θα αυξάνεται. Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Kaspersky Lab, που παρακολουθεί τη διάδοση του ιού, τον συγκρίνει με τους ιούς WannaCry και Petya που προκάλεσαν χάος πριν από μερικούς μήνες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...