305
|

Σαρώνει στην Ημαθία ο κορονοϊός – Δεν θα γίνουν οι παρελάσεις

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2021, 12:03

Σαρώνει στην Ημαθία ο κορονοϊός – Δεν θα γίνουν οι παρελάσεις

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2021, 12:03

Σε αντίθεση με τη Θεσσαλονίκη, όπου παρά την άσχημη επιδημιολογική εικόνα της πόλης, θα γίνουν οι παρελάσεις -μαθητικές και στρατιωτικές- η γειτονική Ημαθία αποφάσισε… lockdown: Δεν θα γίνουν παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου καθώς παρατηρείται έκρηξη κρουσμάτων.

Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Καλαϊτζίδη.

Ο λόγος, σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας, είναι η μεγάλη έκταση που έχει λάβει σε τοπικό επίπεδο η διασπορά του κορονοϊού και η ανάγκη να διαφυλαχτεί η υγεία της τοπικής κοινωνίας από την απειλή της επιπλέον μετάδοσης του ιού λόγω του συνωστισμού που θα προκαλούνταν.

«Ήταν μια δύσκολη απόφαση που όμως σωστά πάρθηκε λόγω της έξαρσης του κοροναϊού που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Υπάρχει μεγάλη διασπορά εδώ στην Ημαθία», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Εξήγησε ότι η απόφαση ελήφθη μετά από συζήτηση που είχε με τους προέδρους των Ιατρικών και Φαρμακευτικών Συλλόγων της περιοχής, εκπροσώπου της Μητρόπολης, τους τρεις δημάρχους, τον υπεύθυνο του ΕΟΔΥ και τους διευθυντές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι ήταν όλοι αρνητικοί να γίνει η παρέλαση.

«Τιμούμε όλους τους ήρωες και του ‘40 και του ‘21 και τους Μακεδονομάχους, αλλά αυτή τη στιγμή προέχει να υπερασπίσουμε την υγεία των συμπολιτών μας, που δεν έχουμε θρηνήσει λίγους μέχρι σήμερα εδώ στην Ημαθία», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης.

«Κύριε αντιπεριφερειάρχα καλά κάνατε», σχολίασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, επισημαίνοντας ότι το ιικό φορτίο στην Ημαθία είναι υψηλό και με την απόφαση αυτή προφυλάσσεται ο πληθυσμός της περιοχής γιατί «τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα».

Χαρακτήρισε ρίσκο την πραγματοποίηση των παρελάσεων στις υπόλοιπες περιοχές, λέγοντας ότι «τουλάχιστον εσείς θα είσαστε περισσότερο ήσυχοι από όλους τους υπόλοιπους εμάς που θα μπούμε σε αυτή τη διαδικασία».

Τα συγχαρητήριά του στον αντιπεριφερειάρχη εξέφρασε και ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Έκανε λόγο για υπεύθυνη στάση που βοηθά τα μέγιστα στον έλεγχο της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News