478
Η Σαρλίζ Θερόν σε τελετή βράβευσης στο Λος Αντζελες, τον Νοέμβριο | EPA

Σαρλίζ Θερόν: Το βράδυ που η μαμά μου σκότωσε τον αλκοολικό πατέρα μου

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2019, 15:20
Η Σαρλίζ Θερόν σε τελετή βράβευσης στο Λος Αντζελες, τον Νοέμβριο
|EPA

Σαρλίζ Θερόν: Το βράδυ που η μαμά μου σκότωσε τον αλκοολικό πατέρα μου

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2019, 15:20

Με αφορμή την καινούργια της ταινία, «Bombshell», που βγαίνει στις αίθουσες τα Χριστούγεννα, η Σαρλίζ Θερόν μίλησε για την τραγωδία που σημάδεψε την ζωή της οικογένειάς της, όταν ήταν 15 ετών.

Σε συνέντευξή της στο αμερικανικό κρατικό ραδιόφωνο NPR, η 44χρονη ηθοποιός περιέγραψε τι έγινε ένα βράδυ τον Ιούνιο του 1991, που η μητέρα της, Γκέρντα, σκότωσε τον πατέρα της Τσαρλς, ο οποίος, μεθυσμένος, είχε νωρίτερα πυροβολήσει την κόρη του και τη σύζυγό του χωρίς να τις πετύχει.

«Ο πατέρας μου ήταν ένας πολύ άρρωστος άνδρας. Ηταν αλκοολικός όλη μου την ζωή. Τον ήξερα μόνο ως αλκοολικό. Ηταν μία απελπιστική κατάσταση. Η οικογένειά μου ήταν εγκλωβισμένη σε αυτήν. Και η καθημερινή αβεβαιότητα του να ζεις με έναν εθισμένο, έναν μέθυσο, είναι αυτή που συνηθίζεις και είναι σαν να γίνεται ένα με το σώμα σου για όλη σου τη ζωή, περισσότερο και από αυτό το γεγονός που συνέβη εκείνο το βράδυ.

Η οικογένειά μας ήταν απίστευτα άρρωστη. Και όλο αυτό μας πλήγωσε για πάντα κατά κάποιο τρόπο. Φυσικά, εύχομαι να μην είχε συμβεί ποτέ αυτό που συνέβη εκείνο το βράδυ. Είναι πολύ κακό αυτό που συμβαίνει όταν δεν αντιμετωπίζεις την ρίζα αυτών των προβλημάτων.

Ο πατέρας μου ήταν τόσο μεθυσμένος που κανονικά δεν θα έπρεπε να μπορεί να περπατά όταν μπήκε στο σπίτι με το όπλο. Η μαμά μου και εγώ είμαστε στην κρεβατοκάμαρα και συγκρατούσαμε την πόρτα με την πλάτη μας γιατί προσπαθούσε να την ανοίξει και να μπει μέσα. Εκανε ένα βήμα πίσω και πυροβόλησε στην πόρτα τρεις φορές. Καμία σφαίρα δεν μας χτύπησε, ήταν θαύμα. Και ευρισκόμενη (η μαμά μου) σε αυτοάμυνα, έδωσε τέλος στην απειλή.

Αυτού του είδους η βία, μέσα στην οικογένεια, είναι κάτι που μοιράζομαι με πολύ κόσμο. Δεν ντρέπομαι να μιλάω για αυτό γιατί νομίζω ότι όσο πιο πολύ μιλάμε για αυτά τα πράγματα, τόσο καταλαβαίνουμε ότι δεν είμαστε μόνοι. Νομίζω για μένα, αυτή η ιστορία είχε να κάνει με το να μεγαλώνεις σε ένα περιβάλλον με εθισμένους στο αλκοόλ ή σε ουσίες και πώς αυτό σε επηρεάζει».

Η Σαρλίζ Θερόν έχει μιλήσει και στο παρελθόν για τις συνθήκες θανάτου του πατέρα της και τον θαυμασμό της για τη μητέρα της. «Είμαι τυχερή που είχα μία υπέροχη μητέρα που με έκανε γενναία και μου έλεγε πάντα να είμαι γενναία. Δεν ξέρω ποια θα ήμουν χωρίς αυτήν», είχε δηλώσει τον Οκτώβριο του 2018 .

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί, πραγματεύεται το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών δημοσιογράφων του Fox News, από τον Ρότζερ Αϊλς, τότε διευθύνoντα σύμβουλο του τηλεοπτικού δικτύου.

Η Θερόν, έχοντας η ίδια υποστεί σεξουαλική παρενόχληση στην καριέρα της, όπως έχει αποκαλύψει στο παρελθόν, εξηγεί ότι δεν πρόκειται για κάτι που είναι μόνο «άσπρο-μαύρο»: «Δεν είναι πάντα σωματική βία. Δεν είναι πάντα βιασμός. Υπάρχει ψυχολογικό τραύμα που αφήνει σε γυναίκες η καθημερινή χρήση της γλώσσας, το άγγιγμα ή μία απειλή, πχ. η απειλή ότι θα χάσουν τη δουλειά τους. Αυτά είναι πράγματα που σίγουρα έχω βιώσει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...