298
Η Σάρα Μπλέικλι κάλεσε τους επενδυτές να χρηματοδοτούν περισσότερες γυναικείες επιχειρήσεις | Bennett Raglin/Getty Images for Fast Company

Σάρα Μπλέικλι: Ο θηλυκός Αϊ-Βασίλης για τους 750 εργαζόμενους στην επιχείρησή της

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2021, 17:43
Η Σάρα Μπλέικλι κάλεσε τους επενδυτές να χρηματοδοτούν περισσότερες γυναικείες επιχειρήσεις
| Bennett Raglin/Getty Images for Fast Company

Σάρα Μπλέικλι: Ο θηλυκός Αϊ-Βασίλης για τους 750 εργαζόμενους στην επιχείρησή της

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2021, 17:43

Το Tζόκερ έλαχε στους 750 εργαζόμενους αμερικανικής εταιρείας ρούχων και εσωρούχων Spanx, και ας μην έπαιξε κανείς τους.

Η επικεφαλής της εταιρείας Spanx, που εμπορεύεται κυρίως γυναικεία ρούχα, χάρισε σε όλους τους εργαζόμενους από 10.000 δ0λάρια και από δύο αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή, στην πρώτη θέση, για πτήσεις οπουδήποτε θέλουν στον κόσμο.

Η Σάρα Μπλέικλι, που ίδρυσε την εταιρεία μόνη της, πριν από 21 χρόνια, με 5.000 δολάρια στην τσέπη, έκανε την ανακοίνωση σε πάρτι που διοργάνωσε για να γιορτάσει την αγορά της πλειοψηφίας των μετοχών της Spanx από τον επενδυτικό κολοσσό Blackstone, έναντι 1,2 δισ. δολαρίων!

Η Μπλέικλι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη τους στους 750 εργαζόμενους: «Στέκομαι εδώ σήμερα και σκέφτομαι τι έχουμε καταφέρει με το να είμαστε αυθεντικοί και ευγενείς. Δημιουργούμε καταπληκτικά προϊόντα για γυναίκες και βασιζόμαστε σε θηλυκές αξίες μέσα σε ένα πολύ αρσενικό περιβάλλον, το επιχειρηματικό, ανοίγοντας δρόμους με τη διαίσθησή μας και την τρωτότητά μας, είναι σημαντική στιγμή για τις γυναίκες επιχειρηματίες».

Οταν ξεκίνησε την Spanx, η Μπλέικλι έλεγε ότι η εταιρεία της μία μέρα θα αξίζει 20 εκατομμύρια δολάρια και όλοι γελούσαν μαζί της.

Τώρα, όμως, στο πάρτι, αυτοί που γελούσαν ήταν οι εργαζόμενοι, από χαρά όταν άκουσαν τα δώρα τους. Αφού τους έδωσε τα εισιτήρια, η Μπλέικλι τους είπε: «Οπου και να πάτε ταξίδι, θα θέλετε να φάτε σε ένα καλό εστιατόριο, να μείνετε σε ένα ωραίο ξενοδοχείο, και για αυτό ο καθένας σας θα πάρει από 10.000 δολάρια».

Τονίζοντας ότι παρόλο που το 50% των επιχειρηματιών είναι γυναίκες, το 2020 έλαβαν μόλις το 2,3% της χρηματοδότησης που λαμβάνουν μικρές εταιρείες και startups.

«Είναι πολύ σημαντική στιγμή για όλους σας και θέλω να ευχαριστήσω τις γυναίκες που ήρθαν πριν από μένα και να ευχηθώ σε όλες τις γυναίκες στον κόσμο που δεν είχαν αυτή την ευκαιρία», κατέληξε, παροτρύνοντας τους επενδυτές να χρηματοδοτήσουν περισσότερες γυναικείες επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...