336
Ο Ματέο Σαλβίνι στο στούντιο τηλεοπτικού καναλιού της Ιταλίας, τον Ιούνιο | EPA/RICCARDO ANTIMIANI

Σαλβίνι σε ΕΕ: Ωρα να ξανασκεφτείτε τις κυρώσεις εναντίον της Μόσχας

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2022, 12:59
Ο Ματέο Σαλβίνι στο στούντιο τηλεοπτικού καναλιού της Ιταλίας, τον Ιούνιο
|EPA/RICCARDO ANTIMIANI

Σαλβίνι σε ΕΕ: Ωρα να ξανασκεφτείτε τις κυρώσεις εναντίον της Μόσχας

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2022, 12:59

Ο Ματέο Σαλβίνι, που κατηγορείται ότι με εντολή Πούτιν συνέβαλε στην πτώση της κυβέρνησης Ντράγκι, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ενωση να ξανασκεφτεί τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Σε συνέντευξή του στη La Repubblica, ο αρχηγός της Λέγκας, ενός από τα τρία κόμματα της δεξιάς συμμαχίας που εκτιμάται ότι θα κερδίσει τις ιταλικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, είπε ότι η ΕΕ πρέπει να εξετάσει την αποτελεσματικότητα των μέτρων αυτών διότι θεωρεί ότι πλήττουν περισσότερο τα κράτη-μέλη παρά τη Μόσχα.

«Αν οι κυρώσεις δουλεύουν, εντάξει, αλλά αν πλήττουν τις χώρες περισσότερο από τη Ρωσία, τότε παρατείνουν τον πόλεμο παρά προωθούν την ειρήνη», είπε ο θαυμαστής του ρώσου προέδρου.

Οπως σημειώνει η Telegraph, η παρέμβασή του εντείνει τους φόβους ότι δεξιοί και αριστεροί λαϊκιστές θα έχουν σύντομα αρνητική επίδραση στη στήριξη της ΕΕ στην Ουκρανία, τόσο στις κυβερνήσεις όσο και στην κοινή γνώμη.

Εν μέσω της ενεργειακής κρίσης, της ακρίβειας και του δύσκολου χειμώνα που έρχεται, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι ευρωπαίοι πολίτες θα ασκήσουν πίεση στις κυβερνήσεις τους για να μειώσουν τα δισεκατομμύρια ευρώ που δίνουν στο Κίεβο.

Ετσι αυτή είναι η ευκαιρία που περιμένουν οι λαϊκιστές σε όλο το πολιτικό φάσμα για να κερδίσουν έδαφος, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.

Ο Σαλβίνι μαζί με άλλους δεξιούς συμμάχους της Ρωσίας, θα είναι πρώτος στη σειρά. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι έχει φωτογραφηθεί φορώντας μπλούζα με τον Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία, ενώ τον Μάιο ήταν έτοιμος να ταξιδέψει στη Μόσχα με έξοδα της ρωσικής πρεσβείας. Ο αρχηγός της Λέγκας ήταν και το 2014 αντίθετος με κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

Αντίθετος με κυρώσεις στη Μόσχα είναι και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο άλλος θαυμαστής του ρώσου προέδρου στη συμμαχία των δεξιών και ακροδεξιών κομμάτων της Ιταλίας.

Μόνο η Τζόρτζια Μελόνι, η πιθανότερη επόμενη πρωθυπουργός της Ιταλίας, δεν έχει δηλώσει την αντίθεσή της στις κυρώσεις της ΕΕ. Λίγο περίεργο φαντάζει, αλλά η ακροδεξιά πολιτικός είναι η μόνη ελπίδα των αναλυτών ότι η Ιταλία δεν θα εναντιωθεί στις Βρυξέλλες σε αυτό το ζήτημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...