324
| George Vitsaras / SOOC

Σακελλαροπουλου για τη Marfin: Να μην ξαναζήσουμε εκδηλώσεις ακραίας πόλωσης και τυφλής βίας

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2020, 12:10
|George Vitsaras / SOOC

Σακελλαροπουλου για τη Marfin: Να μην ξαναζήσουμε εκδηλώσεις ακραίας πόλωσης και τυφλής βίας

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2020, 12:10

Επρεπε να περάσουν δέκα χρόνια μέχρι η Προεδρία της Δημοκρατίας να σταθεί ξανά μπροστά στο έγκλημα της Marfin. Δέκα χρόνια σιωπής για εκείνον τον τρομακτικό εμπρησμό της 5ης Ιουνίου 2010 που στοίχισε τη ζωή σε τρεις συμπολίτες μας —σήμερα η Αγγελική Παπαθανασοπούλου θα ήταν 42 χρονών, το παιδάκι της 10, ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης 46 και η Παρασκευή Ζούλια 45– και στοιχειώνει ακόμα την Ελληνική Δημοκρατία καθώς οι δράστες ουδέποτε τιμωρήθηκαν.

Πέντε χρόνια ο Προκόπης Παυλόπουλος δίσταζε να πει μια λέξη για την τραγωδία της Marfin.

Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας όμως δεν δίστασε να μιλήσει για το φρικτό αυτό έγκλημα που διαπράχθηκε μέσα στη μισαλλοδοξία και τον διχασμό που κάποιοι φρόντισαν να εμποτίσουν στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας στα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων.

Το μήνυμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, μέσω των social media, σαφές –και σαφώς πολιτικό:

«Δέκα χρόνια από την τραγωδία της Marfin. Τρεις ανθρώπινες ζωές θυσία στον βωμό της μισαλλοδοξίας και του διχασμού. Τιμούμε τη μνήμη τους και εύχομαι να μην ξαναζήσουμε ποτέ στη χώρα μας εκδηλώσεις ακραίας πόλωσης και τυφλής βίας», ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Για την Ιστορία, ο Κάρολος Παπούλιας, Πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2010 είχε μιλήσει για την τραγωδία.

«Δυσκολεύομαι να βρω τις κατάλληλες λέξεις για να εκφράσω την οδύνη και την οργή μου για τον τραγικό θάνατο τριών συμπολιτών μας που έπεσαν θύματα αποκρουστικής βίας, ξένης προς το αξιακό σύστημα μίας δημοκρατικής κοινωνίας. Θέλω να διαβεβαιώσω τους δικούς τους ανθρώπους, που πονούν, ότι η Πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μη μείνει αυτό το έγκλημα ατιμώρητο. Το μεγάλο διακύβευμα των ημερών είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ειρήνης» και πρόσθεσε ότι «η χώρα μας έφτασε στο χείλος της αβύσσου. Είναι ευθύνη όλων μας να μη γίνει το βήμα προς το κενό. Και η ευθύνη αποδεικνύεται στην πράξη, όχι στα λόγια. Η Ιστορία θα μας κρίνει όλους. Αυστηρά και χωρίς ελαφρυντικά».

Δυστυχώς, όχι μόνο για τον κ. Παπούλια αλλά για όλους μας, αυτό το έγκλημα έμεινε ατιμώρητο…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...