352
Καρέ από βίντεο της «Λεγεώνας Ελεύθερη Ρωσία» δείχνει βομβαρδισμό στόχων σε ρωσικό χωριό στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ, την Πέμπτη | Freedom Of Russia Legion/via REUTERS

Ρωσικές αρχές: Δύο νεκροί από ουκρανικό βομβαρδισμό κοντά στα σύνορα

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2023, 10:35
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 2/6/2023, 13:24
Καρέ από βίντεο της «Λεγεώνας Ελεύθερη Ρωσία» δείχνει βομβαρδισμό στόχων σε ρωσικό χωριό στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ, την Πέμπτη
|Freedom Of Russia Legion/via REUTERS

Ρωσικές αρχές: Δύο νεκροί από ουκρανικό βομβαρδισμό κοντά στα σύνορα

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2023, 10:35
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 2/6/2023, 13:24

Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιοχής Μπέλγκοροντ δήλωσε την Παρασκευή ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο ακόμα τραυματίστηκαν όταν οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν δρόμο στην πόλη Μάσλοβα Πρίσταν κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

«Θραύσματα των οβίδων χτύπησαν αυτοκίνητα που περνούσαν. Δύο γυναίκες ταξίδευαν σε ένα από αυτά. Υπέκυψαν στα τραύματά τους επί τόπου», δήλωσε ο Βιατσεσλάφ Γκλάντκοφ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι τα πυρά χτύπησαν δρόμο στο Μάσλοβα Πριστάν που απέχει λίγα χιλιόμετρα από την πόλη Σεμπέκινο, στα σύνορα της Ουκρανίας η οποία χτυπήθηκε από βαριά πυρά αυτή την εβδομάδα.

«Σε ένα δεύτερο αυτοκίνητο, υπήρχαν δύο τραυματίες. Ενας άνδρας τραυματίστηκε από θραύσματα στο στήθος και ένας δεύτερος χτυπήθηκε από θραύσματα στα κάτω άκρα», δήλωσε ο Γκλάντκοφ, προσθέτοντας ότι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, άλλες κοινότητες στην περιοχή επλήγησαν από ουκρανικά πυρά που προκάλεσαν υλικές ζημιές, αλλά όχι θύματα.

Παράλληλα, δύο χωριά στη δυτική περιφέρεια Μπριάνσκ της Ρωσίας βομβαρδίστηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί την Παρασκευή, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη της Μπριάνσκ, Αλεξάντερ Μπογκόμαζ.

Πρόκειται για τα χωριά Λομάκοβκα και Νόβαγια Πογκός, τα οποία βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τις περιφέρειες της Ουκρανίας, Τσερνίχιβ και Σούμι.

Επίσης, δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας έπληξαν υποδομές ενέργειας και καυσίμων στην δυτική περιφέρεια Σμολένσκ της Ρωσίας στη διάρκεια της νύχτας, αλλά δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή πυρκαγιές, δήλωσε ο περιφερειάρχης της Σμολένσκ.

Οι επιθέσεις έπληξαν τις πόλεις Ντιβάσι και Περέσνα κοντά στην πρωτεύουσα της περιφέρειας Σμολένσκ, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 270 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία, σημείωσε ο ίδιος.

Ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν εντεινόμενες επιθέσεις από τη βόρεια Ουκρανία και ανακοίνωσαν ότι την Πέμπτη, ουκρανικές δυνάμεις αποπειράθηκαν να διασχίσουν τα σύνορα στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ.

Η Ουκρανία αρνείται ότι οι δυνάμεις της εμπλέκονται στις παρεισφρήσεις και δηλώνει ότι αυτές διεξάγονται από ρώσους αντικαθεστωτικούς.

Την ίδια στιγμή, την Παρασκευή, οι ουκρανικές αρχές ήραν τον συναγερμό για αεροπορικές επιδρομές σε σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και αξιωματούχοι στο Κίεβο δήλωσαν ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν πάνω από 30 πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που εξαπολύθηκαν από τη Ρωσία.

Η Μόσχα έχει εξαπολύσει περίπου 20 ξεχωριστές αεροπορικές επιδρομές με πυραύλους και drones κατά ουκρανικών πόλεων από τις αρχές Μαΐου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...