192
Μια δικαστική απόφαση για την οποία ο κερδισμένος δεν θα χαρεί ποτέ... | Shutterstock

Ρουμανία: Δικαστήριο επέστρεψε δίπλωμα οδήγησης σε… νεκρό

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2018, 12:46
Μια δικαστική απόφαση για την οποία ο κερδισμένος δεν θα χαρεί ποτέ...
|Shutterstock

Ρουμανία: Δικαστήριο επέστρεψε δίπλωμα οδήγησης σε… νεκρό

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2018, 12:46

Δεν εξηγείται αλλιώς. Κάτι παράξενο συμβαίνει με τα δικαστήρια στην Ρουμανία. Πριν από λίγο καιρό, είχε κυκλοφορήσει μια η είδηση που ήθελε έναν άνδρα – τον Κονσταντίν Ρελίου- να έχει είχε κηρυχθεί νεκρός ενώ ακόμα ζούσε.

Η ιστορία έκανε τον γύρο του κόσμου και προκάλεσε χιουμοριστικά σχόλια ενώ λίγες ημέρες μετά, ακόμη μία παράξενη είδηση από την Ρουμανία δημιουργεί δικαιολογημένες απορίες για τα δικαστήρια της χώρας της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Αυτήν την φορά, δικαστήριο στο Ιάσιο της Ρουμανίας δικαίωσε έναν… νεκρό οδηγό, αποφασίζοντας να του επιστραφεί το δίπλωμα οδήγησης και το πρόστιμο που του είχε επιβληθεί, όσο ήταν ακόμη εν ζωή.

Η παράξενη ιστορία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2017, όταν οι ρουμανικές αρχές αφαίρεσαν το δίπλωμα οδήγησης του Βαλέριαν Βασίλιου και του επέβαλαν πρόστιμο περίπου 150 ευρώ για υπερβολική ταχύτητα. Ο οδηγός προσέφυγε στα δικαστήρια, κέρδισε την πρώτη δίκη αλλά λίγες ημέρες αργότερα απεβίωσε.

Οι αστυνομικές Αρχές ωστόσο και παρά τον θάνατο του Βασίλιου, άσκησαν έφεση. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης όμως, το εφετείο αποφάσισε τελικά να ακυρώσει όλες τις ποινές που είχαν επιβληθεί στον Βασίλιου, δοατάζοντας να του επιστραφεί το πρόστιμο καθώς και το δίπλωμα οδήγησης. Και όλα αυτά, ενώ ο άτυχος άνδρας είχε φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...