Guardian και Atlantic για έναν χαρακτηρισμό που ταιριάζει γάντι/ Η Telegraph για κάτι σταρ που δεν μαλώνουν ποτέ / El Diario και NyBooks για έναν πόνο που δεν ξεχνιέται / Και η South China Morning Post…
  • Τhe Guardian, The Atlantic

    Εκτιμήσεις/ Πώς θα την πατήσει ο «πορνο-πρόεδρος»

    Φυσικά, η θέση δεν είναι αντικειμενική – προέρχεται από τον δικηγόρο της πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, η οποία πήρε από τον Ντόναλντ Τραμπ 130 χιλιάδες δολάρια για να μην αποκαλύψει ότι είχαν σχέση. Αλλά δεν είναι καθόλου για πέταμα όσα είπε στον Guardian ο Μάικλ Αβενάτι υποστηρίζοντας ότι τελικά ο αμερικανός πρόεδρος θα εξαναγκαστεί σε παραίτηση. «Τα εγκλήματα και τα αδικήματα που διέπραξε ο Τραμπ, ο δικηγόρος του Μάικλ Κοέν και άλλοι που τον περιβάλλουν θα τον δυσκολέψουν να κρατηθεί στη εξουσία μέχρι τη λήξη της θητείας του» λέει ο Αβενάτι, ο οποίος πιστεύει ότι μέχρι σήμερα έχει μόνο ξυστεί η επιφάνεια του παγόβουνου: το σκάνδαλο έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις.

    Στην ουσία, η εκτίμησή του δεν απέχει και πολύ από αυτό που έγραψε το Atlantic για τoν «πρώτo πορνo-πρόεδρο» των Ηνωμένων Πολιτειών. Το περιοδικό κάνει μια αναφορά στον «πρώτο και μοναδικό πρόεδρο πλέιμποϊ» (αυτός ήταν ο JFK, και όχι μόνο για τη σχέση του με τη Μέριλιν Μονρόε). Θυμάται, επίσης, τον πρώτο άπιστο πρόεδρο («και ξεδιάντροπο»), Μπιλ Κλίντον. Υπενθυμίζει την αδιαφορία και τα ψέματα. Αλλά τα όσα έκανε ο  Κλίντον δεν είναι τίποτα: «Αν πάμε κάτω στο χαμηλότερο σκαλί», γράφει η Κέιτλιν Φλανάγκαν, «βρίσκουμε τον Ντόναλντ Τραμπ». «Είναι ο πρώτος πορνο-πρόεδρος και δεν ντρέπεται για αυτό παρά μόνο απορρίπτει τις κατηγορίες δεκάδων γυναικών που παρενοχλήθηκαν ή προσεβλήθησαν από τη συμπεριφορά του».

    Το 1990 ο Τραμπ ήταν στο εξώφυλλο του Playboy. Και 16 χρόνια αργότερα είχε σχέση (για δέκα μήνες) με το μοντέλο και πρώην playmate του περιοδικού Κάρεν Μακντούγκαλ, που τον κατηγορεί, τώρα, ότι προσπάθησε να εξαγοράσει τη σιωπή της. Οπως συνέβη και με τη Στόρμι Ντάνιελς, την οποία  μπορεί να απολαύσει κανείς στην παρωδία Τραμπ σεξ-γκέιτ που προβλήθηκε το Σάββατο  από την εκπομπή Saturday Night Live του NBC. Να την απολαύσει και να ελπίζει ότι θα εκδικηθεί για λογαριασμό όλων μας.

    Φωτό: Ετσι θα υπογράψει και την παραίτησή του; Πηγή: The Atlantic
  • The Telegraph

    Φαινόμενα/ Γιατί οι U2 παραμένουν αχώριστοι;

    Η ιστορία των U2 είναι (και) εκείνη μίας από τις μακροβιότερες ροκ μπάντες στον κόσμο: αυτά τα τέσσερα παιδιά από την Ιρλανδία, έπιασαν τα μουσικά όργανα πριν από 42 χρόνια και όλα αυτά τα χρόνια δεν πέρασαν ούτε μια κρίση. Αλλά πώς τα κατάφεραν ο Μπόνο και οι συνεργάτες του να φτάσουν και να ξεπεράσουν τις τέσσερις δεκαετίες γάμου; «Αυτό που μας ωθεί να συνεχίσουμε είναι η προσπάθεια να ξεπεράσουμε τους άλλους. Η κριτική είναι ο μόνος τρόπος να αναπτυχθείς και να επιτύχεις σπουδαία αποτελέσματα. Προφανώς, οι άνθρωποι δεν μας μισούν αρκετά» λένε οι δουβλινέζοι ρόκερ μιλώντας στην Telegraph.

    Για όσους έχασαν τα τελευταία επεισόδια της ιστορίας, οι U2 είναι (και πάλι) σε περιοδεία – μόλις ξεκίνησαν από την Τούλσα, στην Οκλαχόμα. «Ο Μπόνο κατεβαίνει από τη σκηνή μούσκεμα στον ιδρώτα με μια πετσέτα τυλιγμένη γύρω από το λαιμό του. Μοιάζει με έναν από εκείνους τους μποξέρ που έχει φάει πολλές αλλά αντιστέκεται: “Οι καλύτερες μέρες της καριέρας μας είναι μπροστά μας. Δεν πρέπει να σταματήσουμε να ρουφάμε  κάθε σταγόνα της ζωής”». Αυτό είναι τελικά το ελιξίριο της μακροζωίας τους.

    Φωτό: Εδώ όμως πάει το «Για πάντα μαζί» του Πάριου.  Πηγή: Shutterstock
  • El Correo, NyBooks

    ΕΤΑ/ Και όμως, η Ισπανία δεν συγχωρεί

    Οι πρώτες 48 ώρες έπειτα από εξήντα χρόνια χωρίς τη σκιά της ETA, της βασκικής τρομοκρατικής οργάνωσης, γιορτάστηκαν δεόντως εκτός ισπανικών συνόρων. Από τον πρώην γενικό γραμματέα του ΟΗΕ  Κόφι Ανάν, έως τον Ιρλανδό Τζέρι Ανταμς, πρώην πρόεδρο του Sinn Fein, του ιρλανδικού κινήματος ανεξαρτησίας. Αλλά πολύ λιγότερο από τους ίδιους τους Ισπανούς. Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι σχολίασε για παράδειγμα ότι με τη διάλυση της οργάνωσης δεν κλείνουν οι λογαριασμοί: «Δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει ατιμωρησία για την ΕΤΑ» διαβεβαίωσε, αναφερόμενος στις 224 επιθέσεις για τις οποίες δεν έχουν βρεθεί ακόμη οι δράστες.

    «Είναι αδύνατο να ξεχάσουμε όλο το αίμα που χύθηκε σε αυτά τα 60 χρόνια», γράφει στην El Correo, τη βασκική εφημερίδας που κυκλοφόρησε με τις φωτογραφίες των 855 θυμάτων της ETA, ο Μανουέλ Αρόγιο. Ενώ ο Μιγκέλ-Αγχελ Μουράδο, υπενθυμίζοντας στο New York Review of Books την ιστορία της οργάνωσης, σημειώνει: «Οποιαδήποτε σκέψη για αμνηστία θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων: λίγοι στην Ισπανία είναι διατεθειμένοι να δείξουν έλεος». Αλλά κάπως πρέπει να γυρίσουν σελίδα – δεν πρέπει; Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο πόνος που προκάλεσαν οι αυτονομιστές θα πρέπει να δώσει τη θέση του στη λήθη.

    Φωτό: Χρόνια το λένε αυτό το «Basta». Πηγή: Fundacion Miguel Angel Blanco
  • South China Morning Post

    Πρόσωπα/ Η μπλόγκερ που πούλησε 100 Mini σε 5 λεπτά

    Η Φάνγκ Γιμίν, γνωστή στους φαν της ως Μπέκι Λι, εγκατέλειψε τη δημοσιογραφία το 2015 για να γίνει blogger της μόδας. Με περισσότερα από τρία εκατομμύρια ακολούθους, έχει το παρατσούκλι «MaiShen», το οποίο μεταφράζεται ως «θεά των αγορών». Και όπως όλες οι θεότητες που σέβονται τον εαυτό τους,  έτσι και αυτή καταφέρνει να κάνουν οι πιστοί της το θέλημά της. Η «θεά των αγορών» κατάφερε μάλιστα μέσα σε πέντε λεπτά να πουλήσει 100 αυτοκίνητα, το Mini Cooper Countryman, μέσω του blog της Becky’s Fantasy. Δεν είναι ένα μοντέλο για όλα τα βαλάντια: πρόκειται για  μια περιορισμένη έκδοση της βρετανικής μάρκας, που τώρα ανήκει στην BMW, χρωματισμένο σε μια σπάνια απόχρωση τιρκουάζ, που ονομάζεται Caribbean Aqua. Κόστος; 285 χιλιάδες γιουάν, περίπου 39.000 ευρώ.

    Σε συνέντευξή της στη South China Morning Post, η Μπέκι Λι μιλάει για τον ρόλο των influencer. «Είναι μια γέφυρα –λέει η Μπέκι- ανάμεσα σε μάρκες και αναγνώστες. Η εμπιστοσύνη είναι επίσης σημαντική. Δημιουργούμε έναν σύνδεσμο μαζί τους μέσα από καθημερινά άρθρα και επικοινωνία. Είμαστε σαν τους φίλους». Ποια είναι τα μυστικά της; «Εχω εμπιστοσύνη στο ένστικτό μου -εξηγεί- και νομίζω ότι αυτή είναι η ομορφιά της συγγραφής ενός blog. Δεν είμαι τέλεια και δεν προσποιούμαι ότι είμαι. Δεν είμαι πολύ φωτογενής, έτσι μοιράζομαι με τους ακολούθους μου λεπτομέρειες για το πώς φαίνεται κάποιος καλός σε μια φωτογραφία». Η Μπέκι Λι συνεργάζεται σήμερα με τις μεγαλύτερες μάρκες πολυτελείας, από τον Giorgio Armani έως την Tiffany & Co, και την καλούν σε talk shows να  μιλήσει ως διαμορφώτρια της κοινής γνώμης. Για να τους κάνει να αγοράζουν ό,τι θέλει ε;

    Φωτό: Πόσο είπαμε ότι έχει; Πηγή: Jing Daily



text
  • Ανακοινώθηκαν 198 προστατευμένες παραλίες που απαγορεύονται ως και οι ομπρέλες. Και ανακοινώθηκαν για να τις βρουν όσοι δεν τις ήξεραν και να σπεύσουν με την ομπρέλα τους


    19 Απριλίου 2024, 17:56